Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Mama alergika gotuje z dziećmi
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
„Mama Alergika Gotuje. Z Dziećmi. Dania na jesień i zimę” to kolejna odsłona niepowtarzalnej serii poradników kulinarnych, zachęcająca do wspólnego gotowania z dziećmi. Publikacja ta oferuje 86 przepisów opartych na sezonowych warzywach i owocach dostępnych w Polsce podczas chłodniejszych miesięcy. Każda z propozycji jest pozbawiona mleka, jajek, soi, orzechów, kakao, selera, miodu i tradycyjnego cukru, co sprawia, że są w pełni wegańskie i bezglutenowe. Książka została uporządkowana w pięć działów: Podstawowe, Śniadania, Obiady-kolacje, Desery oraz Dodatki. Nowością jest sekcja Zdrowa apteczka, zawierająca 10 łatwych do przyrządzenia receptur, które mogą wspomagać zdrowie w naturalny sposób. Każdy przepis ma szczegółową adnotację dietetyczną, stworzoną z myślą o osobach z różnorodnymi nietolerancjami, a także podsumowanie wartości odżywczych i kalorycznych, co ułatwia zbilansowanie codziennego jadłospisu. Istotnym elementem jest także przewodnik po mąkach bezglutenowych, przedstawiający 21 ich wartościowych rodzajów. W książce znajduje się również obszerna część dla dorosłych, pełniąca rolę „wademekum dla rodzica”. Zawiera ona eksperckie rady dietetyka dotyczące odporności, probiotyków i prebiotyków, informacje o roli potasu i witamin A, C i E, a także wskazówki dotyczące alergii na roztocze. Sezonowy kalendarz na jesień i zimę ułatwia dobór warzyw i owoców. Dodatkowo, książka oferuje dzieciom wiersze, które uprzyjemniają zdobywanie wiedzy o warzywach, kaszach i owocach, a także ciekawostki, zagadki, urocze ilustracje oraz samoprzylepne gwiazdki do zaznaczania ulubionych przepisów. Dla kreatywnych kucharzy, przygotowano strony „Mój przepis”, umożliwiające zapisanie własnych pomysłów kulinarnych. Ta publikacja to prawdziwy skarb nie tylko dla osób z alergiami, ale również dla wegan, wegetarian, osób unikających glutenu i wszystkich miłośników zdrowego odżywiania.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
„Mama Alergika Gotuje. Z Dziećmi. Dania na jesień i zimę” to kolejna odsłona niepowtarzalnej serii poradników kulinarnych, zachęcająca do wspólnego gotowania z dziećmi. Publikacja ta oferuje 86 przepisów opartych na sezonowych warzywach i owocach dostępnych w Polsce podczas chłodniejszych miesięcy. Każda z propozycji jest pozbawiona mleka, jajek, soi, orzechów, kakao, selera, miodu i tradycyjnego cukru, co sprawia, że są w pełni wegańskie i bezglutenowe. Książka została uporządkowana w pięć działów: Podstawowe, Śniadania, Obiady-kolacje, Desery oraz Dodatki. Nowością jest sekcja Zdrowa apteczka, zawierająca 10 łatwych do przyrządzenia receptur, które mogą wspomagać zdrowie w naturalny sposób. Każdy przepis ma szczegółową adnotację dietetyczną, stworzoną z myślą o osobach z różnorodnymi nietolerancjami, a także podsumowanie wartości odżywczych i kalorycznych, co ułatwia zbilansowanie codziennego jadłospisu. Istotnym elementem jest także przewodnik po mąkach bezglutenowych, przedstawiający 21 ich wartościowych rodzajów. W książce znajduje się również obszerna część dla dorosłych, pełniąca rolę „wademekum dla rodzica”. Zawiera ona eksperckie rady dietetyka dotyczące odporności, probiotyków i prebiotyków, informacje o roli potasu i witamin A, C i E, a także wskazówki dotyczące alergii na roztocze. Sezonowy kalendarz na jesień i zimę ułatwia dobór warzyw i owoców. Dodatkowo, książka oferuje dzieciom wiersze, które uprzyjemniają zdobywanie wiedzy o warzywach, kaszach i owocach, a także ciekawostki, zagadki, urocze ilustracje oraz samoprzylepne gwiazdki do zaznaczania ulubionych przepisów. Dla kreatywnych kucharzy, przygotowano strony „Mój przepis”, umożliwiające zapisanie własnych pomysłów kulinarnych. Ta publikacja to prawdziwy skarb nie tylko dla osób z alergiami, ale również dla wegan, wegetarian, osób unikających glutenu i wszystkich miłośników zdrowego odżywiania.
