Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kwalifikacja HAN.01 Towar jako przedmiot handlu
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Podręcznik składa się z trzech głównych części, które w przystępny sposób omawiają różnorodne aspekty towaroznawstwa. Pierwsza sekcja koncentruje się na ogólnej charakterystyce towarów, obejmując zagadnienia takie jak asortyment towarowy, jego jakość oraz podstawowe zasady magazynowania i transportu. Omówione są także kwestie związane z opakowaniem, oznakowaniem oraz konserwacją towarów.
Druga część podręcznika poświęcona jest szczegółowej charakterystyce towaroznawczej żywności. W tej sekcji czytelnik dowie się więcej o mleku i jego przetworach, mięsie, drobiu, jajach, rybach oraz ich przetworach. Ponadto, omówione są tłuszcze, owoce, warzywa, grzyby i ich przetwory, a także ziemniaki, zboża i produkty zbożowe. Znajdziemy tu również informacje na temat cukru, miodu oraz wyrobów cukierniczych. Nie brakuje też opisu koncentratów spożywczych, używek, przypraw roślinnych oraz napojów, zarówno alkoholowych, jak i bezalkoholowych.
Trzecia i ostatnia część skupia się na towaroznawczej charakterystyce artykułów nieżywnościowych. W tej sekcji omówiono wyroby ze szkła, wyroby ceramiczne, surowce oraz wyroby włókiennicze. Czytelnik znajdzie tu również informacje na temat skóry i wyrobów skórzanych, papieru i artykułów papierniczych. Poruszane są również tematy związane z artykułami chemii gospodarczej, wyrobami kosmetycznymi i perfumeryjnymi, a także tworzywami sztucznymi. Każdy rozdział kończy się zestawem pytń testowych oraz zadań, co umożliwia praktyczne sprawdzenie swojej wiedzy.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Podręcznik składa się z trzech głównych części, które w przystępny sposób omawiają różnorodne aspekty towaroznawstwa. Pierwsza sekcja koncentruje się na ogólnej charakterystyce towarów, obejmując zagadnienia takie jak asortyment towarowy, jego jakość oraz podstawowe zasady magazynowania i transportu. Omówione są także kwestie związane z opakowaniem, oznakowaniem oraz konserwacją towarów.
Druga część podręcznika poświęcona jest szczegółowej charakterystyce towaroznawczej żywności. W tej sekcji czytelnik dowie się więcej o mleku i jego przetworach, mięsie, drobiu, jajach, rybach oraz ich przetworach. Ponadto, omówione są tłuszcze, owoce, warzywa, grzyby i ich przetwory, a także ziemniaki, zboża i produkty zbożowe. Znajdziemy tu również informacje na temat cukru, miodu oraz wyrobów cukierniczych. Nie brakuje też opisu koncentratów spożywczych, używek, przypraw roślinnych oraz napojów, zarówno alkoholowych, jak i bezalkoholowych.
Trzecia i ostatnia część skupia się na towaroznawczej charakterystyce artykułów nieżywnościowych. W tej sekcji omówiono wyroby ze szkła, wyroby ceramiczne, surowce oraz wyroby włókiennicze. Czytelnik znajdzie tu również informacje na temat skóry i wyrobów skórzanych, papieru i artykułów papierniczych. Poruszane są również tematy związane z artykułami chemii gospodarczej, wyrobami kosmetycznymi i perfumeryjnymi, a także tworzywami sztucznymi. Każdy rozdział kończy się zestawem pytń testowych oraz zadań, co umożliwia praktyczne sprawdzenie swojej wiedzy.
