Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka "Włoska radość zaklęta w rożku" to podróż do serca słonecznej Italii. Wyobraź sobie spacer po nagrzanych schodach urokliwego toskańskiego miasteczka, chwilę zadumy przy lazurowym wybrzeżu Ligurii czy chwilę relaksu wśród zgiełku neapolitańskich uliczek. Zanurz się w unikalnej atmosferze rzymskiej gelaterii i odkryj tajemnice prawdziwego włoskiego gelato dzięki 70 przepisom, które łączą prostotę z wyrafinowaniem.
W książce znajdziesz inspiracje smakowe, które zachwyciły samą Nigellę Lawson – od szafranu i wanilii, przez ricottę z nutą czekolady i czarnego pieprzu, mandarynkowe akcenty, po białą czekoladę z lawendą i niezwykłe połączenie czarnego bzu z ogórkiem i ginem. Przekonaj się, jak osiągnąć doskonały smak włoskiego lata, wykorzystując zaledwie kilka składników.
Poza klasycznymi i oryginalnymi przepisami na lody, książka oferuje sekrety tworzenia domowych rożków, profiterolek, sgroppino, affogato, trufli i wyjątkowego sosu czekoladowego. To niezbędna pozycja dla każdego miłośnika lodowych deserów. To must-have dla wszystkich, którzy nie potrafią sobie odmówić odrobiny słodkiej przyjemności.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka "Włoska radość zaklęta w rożku" to podróż do serca słonecznej Italii. Wyobraź sobie spacer po nagrzanych schodach urokliwego toskańskiego miasteczka, chwilę zadumy przy lazurowym wybrzeżu Ligurii czy chwilę relaksu wśród zgiełku neapolitańskich uliczek. Zanurz się w unikalnej atmosferze rzymskiej gelaterii i odkryj tajemnice prawdziwego włoskiego gelato dzięki 70 przepisom, które łączą prostotę z wyrafinowaniem.
W książce znajdziesz inspiracje smakowe, które zachwyciły samą Nigellę Lawson – od szafranu i wanilii, przez ricottę z nutą czekolady i czarnego pieprzu, mandarynkowe akcenty, po białą czekoladę z lawendą i niezwykłe połączenie czarnego bzu z ogórkiem i ginem. Przekonaj się, jak osiągnąć doskonały smak włoskiego lata, wykorzystując zaledwie kilka składników.
Poza klasycznymi i oryginalnymi przepisami na lody, książka oferuje sekrety tworzenia domowych rożków, profiterolek, sgroppino, affogato, trufli i wyjątkowego sosu czekoladowego. To niezbędna pozycja dla każdego miłośnika lodowych deserów. To must-have dla wszystkich, którzy nie potrafią sobie odmówić odrobiny słodkiej przyjemności.
