Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Dietetyka kliniczna
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka jest wszechstronnym źródłem informacji na temat dietetyki, terapii żywieniowej i żywienia klinicznego. Zespół autorów, w skład którego wchodzą eksperci z różnych obszarów medycyny i nauki o żywieniu, klarownie przedstawia zagadnienia związane z fizjologią układu pokarmowego oraz mechanizmami regulującymi apetyt. Czytelnik znajdzie tu także szerokie omówienie żywienia odpowiedniego dla różnych grup wiekowych i stanów fizjologicznych, takich jak niemowlęta, dzieci i młodzież, kobiety w ciąży i karmiące, a także osoby starsze.
Publikacja ta wnikliwie analizuje znaczenie żywienia w kontekście leczenia chorób metabolicznych, w tym cukrzycy, otyłości i zaburzeń lipidowych, a także schorzeń układu pokarmowego, od chorób górnego odcinka przewodu pokarmowego po marskość wątroby i przewlekłe zapalenie trzustki. Dodatkowo, omówiono tu kwestie związane z nieswoistymi chorobami zapalnymi jelit oraz SIBOS. Poruszono także tematykę dotyczącą specjalistycznych potrzeb żywieniowych w chorobach nerek, nowotworowych, układu krążenia, a także w alergiach i nietolerancjach pokarmowych.
Rozdziały poświęcono również problemom dermatologicznym oraz charakterystycznym schorzeniom wieku dziecięcego, takim jak mukowiscydoza i fenyloketonuria. Podstawy żywienia klinicznego także zostały opisane. Książka jest skierowana przede wszystkim do studentów dietetyki, dietetyków, lekarzy praktyków oraz wszystkich osób, które chcą zgłębić wiedzę na temat zdrowego odżywiania i leczenia za pomocą żywienia.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka jest wszechstronnym źródłem informacji na temat dietetyki, terapii żywieniowej i żywienia klinicznego. Zespół autorów, w skład którego wchodzą eksperci z różnych obszarów medycyny i nauki o żywieniu, klarownie przedstawia zagadnienia związane z fizjologią układu pokarmowego oraz mechanizmami regulującymi apetyt. Czytelnik znajdzie tu także szerokie omówienie żywienia odpowiedniego dla różnych grup wiekowych i stanów fizjologicznych, takich jak niemowlęta, dzieci i młodzież, kobiety w ciąży i karmiące, a także osoby starsze.
Publikacja ta wnikliwie analizuje znaczenie żywienia w kontekście leczenia chorób metabolicznych, w tym cukrzycy, otyłości i zaburzeń lipidowych, a także schorzeń układu pokarmowego, od chorób górnego odcinka przewodu pokarmowego po marskość wątroby i przewlekłe zapalenie trzustki. Dodatkowo, omówiono tu kwestie związane z nieswoistymi chorobami zapalnymi jelit oraz SIBOS. Poruszono także tematykę dotyczącą specjalistycznych potrzeb żywieniowych w chorobach nerek, nowotworowych, układu krążenia, a także w alergiach i nietolerancjach pokarmowych.
Rozdziały poświęcono również problemom dermatologicznym oraz charakterystycznym schorzeniom wieku dziecięcego, takim jak mukowiscydoza i fenyloketonuria. Podstawy żywienia klinicznego także zostały opisane. Książka jest skierowana przede wszystkim do studentów dietetyki, dietetyków, lekarzy praktyków oraz wszystkich osób, które chcą zgłębić wiedzę na temat zdrowego odżywiania i leczenia za pomocą żywienia.
