InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Chromatografia jest obecnie najpopularniejszą techniką rozdzielania mieszanin, a jedną z jej odmian stosowaną do analizy nieorganicznych i organicznych jonów i substancji jonogennych jest chromatografia jonowa. W książce opisano jej podstawy teoretyczne i zastosowania, a w szczególności: historię powstania i miejsce chromatografii jonowej wśród innych metod chromatograficznych; procesy fizyczne i chemiczne, stanowiące podstawy tej metody; zagadnienia dotyczące faz stacjonarnych i eluentów, supresorów oraz rodzajów detekcji; sposoby przygotowania próbek do analizy; zastosowania chromatografii jonowej do badania próbek stałych, ciekłych i gazowych. Niewątpliwym atutem książki jest obszerna bibliografia oraz słowniczek pojęć i terminów, a także wykaz stosowanych akronimów. W porównaniu do poprzedniego wydania znacznie więcej miejsca poświęcono technikom pokrewnym, takim jak: chromatografia wykluczania jonowego oraz chromatografia z tworzeniem par jonowych. Zaktualizowano i poszerzono informacje związane z metodami standardowymi, analizą specjacyjną i technikami łączonymi, czy zastosowaniami chromatografii jonowej w badaniach żywności, próbek klinicznych i farmaceutycznych. Nowe zagadnienia to m.in. zastosowania chromatografii jonowej w oznaczaniu kwasów karboksylowych, chloranów(VII), amin, aminokwasów i białek czy węglowodanów. Książka polecana studentom, doktorantom i wykładowcom takich kierunków, jak: chemia, biochemia, biotechnologia, ochrona i inżynieria środowiska, nauki rolnicze i o żywności, a także nauk medycyny i farmacji. Ze względu na aspekty praktyczne będzie ona użyteczna także pracownikom laboratoriów badawczych i kontrolno-pomiarowych zajmujących się monitorowaniem zanieczyszczeń powietrza, gleb i wody oraz jakości produktów chemicznych, żywnościowych czy farmaceutycznych.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Chromatografia jest obecnie najpopularniejszą techniką rozdzielania mieszanin, a jedną z jej odmian stosowaną do analizy nieorganicznych i organicznych jonów i substancji jonogennych jest chromatografia jonowa. W książce opisano jej podstawy teoretyczne i zastosowania, a w szczególności: historię powstania i miejsce chromatografii jonowej wśród innych metod chromatograficznych; procesy fizyczne i chemiczne, stanowiące podstawy tej metody; zagadnienia dotyczące faz stacjonarnych i eluentów, supresorów oraz rodzajów detekcji; sposoby przygotowania próbek do analizy; zastosowania chromatografii jonowej do badania próbek stałych, ciekłych i gazowych. Niewątpliwym atutem książki jest obszerna bibliografia oraz słowniczek pojęć i terminów, a także wykaz stosowanych akronimów. W porównaniu do poprzedniego wydania znacznie więcej miejsca poświęcono technikom pokrewnym, takim jak: chromatografia wykluczania jonowego oraz chromatografia z tworzeniem par jonowych. Zaktualizowano i poszerzono informacje związane z metodami standardowymi, analizą specjacyjną i technikami łączonymi, czy zastosowaniami chromatografii jonowej w badaniach żywności, próbek klinicznych i farmaceutycznych. Nowe zagadnienia to m.in. zastosowania chromatografii jonowej w oznaczaniu kwasów karboksylowych, chloranów(VII), amin, aminokwasów i białek czy węglowodanów. Książka polecana studentom, doktorantom i wykładowcom takich kierunków, jak: chemia, biochemia, biotechnologia, ochrona i inżynieria środowiska, nauki rolnicze i o żywności, a także nauk medycyny i farmacji. Ze względu na aspekty praktyczne będzie ona użyteczna także pracownikom laboratoriów badawczych i kontrolno-pomiarowych zajmujących się monitorowaniem zanieczyszczeń powietrza, gleb i wody oraz jakości produktów chemicznych, żywnościowych czy farmaceutycznych.