Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Żywienie dziecka w pierwszym roku życia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Ten przewodnik, opracowany przez grupę doświadczonych dietetyczek, które także są matkami, odpowiada na wiele pytań dotyczących żywienia niemowląt. Czy zdecydować się na karmienie piersią, a jeśli tak, to przez jaki czas? Jak rozpoznać, czy dziecko jest gotowe na wprowadzenie nowych pokarmów oraz stałej diety? Kiedy zacząć podawać produkty zawierające gluten? W jaki sposób powinno się wprowadzać do diety orzechy i truskawki? Jak określić, czy dziecko je wystarczająco?
Dzięki książce rodzice zdobędą wiedzę oraz inspirację do tworzenia zdrowych posiłków dla swoich maluszków. Autorki podzieliły się recepturami na dania, które pomogą w bezpieczny sposób wprowadzić dziecko do różnorodnego świata smaków.
W publikacji znajdziemy:
- 130 przepisów na zdrowe posiłki: śniadania, obiady, kolacje oraz zdrowe słodkości dla dzieci w pierwszym roku życia.
- Najnowsze zalecenia dotyczące żywienia niemowląt i rozszerzania ich diety w pierwszych dwunastu miesiącach.
- Aktualne informacje o karmieniu piersią i stosowaniu mleka modyfikowanego.
- Wiedzę na temat tzw. responsive feeding.
- Porady dotyczące wprowadzania pokarmów stałych, produktów potencjalnie alergizujących oraz soków; wskazówki jak często karmić, jakimi porcjami i jak rozpoznać sygnały, że dziecko jest już najedzone.
- Plusy i minusy stosowania gotowych posiłków w słoiczkach oraz dań przygotowywanych samodzielnie w domu.
- Informacje o metodzie Baby-Led Weaning (BLW) oraz diety wegetariańskiej u dzieci.
Autorkami są Magdalena Czyrynda-Koleda, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska i Monika Stromkie-Złomaniec, które na co dzień pracują jako specjalistki do spraw żywienia w warszawskich poradniach dietetycznych.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Ten przewodnik, opracowany przez grupę doświadczonych dietetyczek, które także są matkami, odpowiada na wiele pytań dotyczących żywienia niemowląt. Czy zdecydować się na karmienie piersią, a jeśli tak, to przez jaki czas? Jak rozpoznać, czy dziecko jest gotowe na wprowadzenie nowych pokarmów oraz stałej diety? Kiedy zacząć podawać produkty zawierające gluten? W jaki sposób powinno się wprowadzać do diety orzechy i truskawki? Jak określić, czy dziecko je wystarczająco?
Dzięki książce rodzice zdobędą wiedzę oraz inspirację do tworzenia zdrowych posiłków dla swoich maluszków. Autorki podzieliły się recepturami na dania, które pomogą w bezpieczny sposób wprowadzić dziecko do różnorodnego świata smaków.
W publikacji znajdziemy:
- 130 przepisów na zdrowe posiłki: śniadania, obiady, kolacje oraz zdrowe słodkości dla dzieci w pierwszym roku życia.
- Najnowsze zalecenia dotyczące żywienia niemowląt i rozszerzania ich diety w pierwszych dwunastu miesiącach.
- Aktualne informacje o karmieniu piersią i stosowaniu mleka modyfikowanego.
- Wiedzę na temat tzw. responsive feeding.
- Porady dotyczące wprowadzania pokarmów stałych, produktów potencjalnie alergizujących oraz soków; wskazówki jak często karmić, jakimi porcjami i jak rozpoznać sygnały, że dziecko jest już najedzone.
- Plusy i minusy stosowania gotowych posiłków w słoiczkach oraz dań przygotowywanych samodzielnie w domu.
- Informacje o metodzie Baby-Led Weaning (BLW) oraz diety wegetariańskiej u dzieci.
Autorkami są Magdalena Czyrynda-Koleda, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska i Monika Stromkie-Złomaniec, które na co dzień pracują jako specjalistki do spraw żywienia w warszawskich poradniach dietetycznych.
