Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Wszystkie oblicza cukru
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka ta skupia się na wszechstronnym omówieniu tematu cukru i węglowodanów, dostarczając wiedzy, która jest niezbędna dla zrozumienia ich roli w naszej diecie. Kiedy słyszymy słowo "cukier", większość z nas myśli o słodyczach, napojach słodzonych, a także, w przypadku osób starszych, o cukrzycy. Cukry i inne węglowodany są obecnie kojarzone z wieloma problemami zdrowotnymi, w tym z epidemią nadwagi i otyłości. Również przypisuje się im współudział w rozwoju cukrzycy, chorób serca, niepłodności, migren czy problemów skórnych, takich jak trądzik. Zauważono także, że spożycie cukrów może wpływać na nasilenie się objawów takich jak depresja czy ADHD, a diety wykluczające cukry są często zalecane osobom z autyzmem. Jak jednak prezentuje się rzeczywistość? Czy naprawdę musimy eliminować z naszej diety słodzone napoje, ciasta i czekoladki? Czy całkowite unikanie żywności bogatej w proste węglowodany jest konieczne? W jaki sposób dostosować swoją dietę, gdy istnieje potrzeba ograniczenia węglowodanów? Autorki książki przynoszą odpowiedzi na te pytania, oferując porady dietetyczne, oraz przykładowe jadłospisy oparte na produktach z niskim indeksem glikemicznym. Te informacje pomogą czytelnikom podejmować świadome decyzje dotyczące ich nawyków żywieniowych i zrozumieć wpływ cukru na zdrowie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka ta skupia się na wszechstronnym omówieniu tematu cukru i węglowodanów, dostarczając wiedzy, która jest niezbędna dla zrozumienia ich roli w naszej diecie. Kiedy słyszymy słowo "cukier", większość z nas myśli o słodyczach, napojach słodzonych, a także, w przypadku osób starszych, o cukrzycy. Cukry i inne węglowodany są obecnie kojarzone z wieloma problemami zdrowotnymi, w tym z epidemią nadwagi i otyłości. Również przypisuje się im współudział w rozwoju cukrzycy, chorób serca, niepłodności, migren czy problemów skórnych, takich jak trądzik. Zauważono także, że spożycie cukrów może wpływać na nasilenie się objawów takich jak depresja czy ADHD, a diety wykluczające cukry są często zalecane osobom z autyzmem. Jak jednak prezentuje się rzeczywistość? Czy naprawdę musimy eliminować z naszej diety słodzone napoje, ciasta i czekoladki? Czy całkowite unikanie żywności bogatej w proste węglowodany jest konieczne? W jaki sposób dostosować swoją dietę, gdy istnieje potrzeba ograniczenia węglowodanów? Autorki książki przynoszą odpowiedzi na te pytania, oferując porady dietetyczne, oraz przykładowe jadłospisy oparte na produktach z niskim indeksem glikemicznym. Te informacje pomogą czytelnikom podejmować świadome decyzje dotyczące ich nawyków żywieniowych i zrozumieć wpływ cukru na zdrowie.
