Książka - Wędliny domowe

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Wędliny domowe

Wędliny domowe

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Domowe wędliny smacznie, zdrowo i etycznie!
Nikt nie zadba o nas tak jak my sami.
Tę książkę napisało dwóch praktyków entuzjastów wyrabiania domowych wędlin i zrobili to po męsku, w krótkich, oszczędnych słowach: nie ma w niej ani grama zbędnych treści, są za to użyteczne metody, przepisy, z których wszystko zawsze się udaje, a także zachęty, by w żadnym razie nie obawiać się, że to trudne.
Stanisław Klimaj i Henryk Rajchert wprowadzają w tajniki domowej produkcji wędlin i przedstawiają proste, sprawdzone rozwiązania, dzięki którym będziemy mogli się cieszyć smakami tradycyjnych szynek, baleronów czy rolad oraz bardziej wyszukanymi pastrami bądź kindziukiem. Niezwykle apetyczne fotografie przeniosą nas do rodzinnego stołu, nad maszynkę do mięsa czy wśród aromatu jedynego w swoim rodzaju dymu z przydomowej wędzarni. A to tylko początek zalet.
Jedzenie to jedna z najbardziej podstawowych ludzkich potrzeb a zarazem jedna z tych mających największy wpływ na jakość życia oraz na zdrowie. Specjaliści coraz częściej mówią, że gdyby ludzie odżywiali się zdrowo i racjonalnie, wcale nie potrzebowalibyśmy przyjmować żadnych witamin, suplementów diety i innych chemicznych wspomagaczy, a ogromnej ilości chorób dałoby się uniknąć w najprostszy i najprzyjemniejszy sposób: jedynie poprzez dobre, wartościowe jedzenie.
Produktem najbardziej w obecnych czasach podejrzanym jest mięso i jego pochodne: czyli produkowane na masową skalę wędliny. Niepokojąco tanie, pochodzące od zwierząt hodowanych w zatrważających warunkach, kosztujące planetę zużycie niewyobrażalnych ilości wody. Autorzy tej książki podpowiadają, jak nie rezygnując z ulubionych smaków, odżywiać się bardzo smacznie, znacznie zdrowiej oraz etycznie. Przekonują, że naprawdę każdy może pozyskać mięso z mniejszych ubojni i sam zająć się domowym wyrobem wędliniarskich rarytasów. To nic trudnego!

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Domowe wędliny smacznie, zdrowo i etycznie!
Nikt nie zadba o nas tak jak my sami.
Tę książkę napisało dwóch praktyków entuzjastów wyrabiania domowych wędlin i zrobili to po męsku, w krótkich, oszczędnych słowach: nie ma w niej ani grama zbędnych treści, są za to użyteczne metody, przepisy, z których wszystko zawsze się udaje, a także zachęty, by w żadnym razie nie obawiać się, że to trudne.
Stanisław Klimaj i Henryk Rajchert wprowadzają w tajniki domowej produkcji wędlin i przedstawiają proste, sprawdzone rozwiązania, dzięki którym będziemy mogli się cieszyć smakami tradycyjnych szynek, baleronów czy rolad oraz bardziej wyszukanymi pastrami bądź kindziukiem. Niezwykle apetyczne fotografie przeniosą nas do rodzinnego stołu, nad maszynkę do mięsa czy wśród aromatu jedynego w swoim rodzaju dymu z przydomowej wędzarni. A to tylko początek zalet.
Jedzenie to jedna z najbardziej podstawowych ludzkich potrzeb a zarazem jedna z tych mających największy wpływ na jakość życia oraz na zdrowie. Specjaliści coraz częściej mówią, że gdyby ludzie odżywiali się zdrowo i racjonalnie, wcale nie potrzebowalibyśmy przyjmować żadnych witamin, suplementów diety i innych chemicznych wspomagaczy, a ogromnej ilości chorób dałoby się uniknąć w najprostszy i najprzyjemniejszy sposób: jedynie poprzez dobre, wartościowe jedzenie.
Produktem najbardziej w obecnych czasach podejrzanym jest mięso i jego pochodne: czyli produkowane na masową skalę wędliny. Niepokojąco tanie, pochodzące od zwierząt hodowanych w zatrważających warunkach, kosztujące planetę zużycie niewyobrażalnych ilości wody. Autorzy tej książki podpowiadają, jak nie rezygnując z ulubionych smaków, odżywiać się bardzo smacznie, znacznie zdrowiej oraz etycznie. Przekonują, że naprawdę każdy może pozyskać mięso z mniejszych ubojni i sam zająć się domowym wyrobem wędliniarskich rarytasów. To nic trudnego!

Szczegóły

Inne książki tego autora

Książki z tej samej kategorii

Opinie

Dostawa i płatność

Szczegóły

Okładka: Twarda

Ilość stron: 160

Rok wydania: 2019

Rozmiar: 21 x 27 mm

ID: 9788380536418

Inne książki: Stanisław Klimaj

Twarda , W magazynie
Używana

Inne książki: Kuchnia i diety

Broszurowa , 72h wysyłka
Nowa Wyprzedaż Okazja

Taniej o 3.07 zł 37.80 zł

Miękka , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 31.60 zł 49.00 zł

Miękka , W magazynie
Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 3.62 zł 24.90 zł

Twarda , W magazynie
Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 24.86 zł 29.90 zł

Twarda , W magazynie
Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 18.33 zł 24.90 zł

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

700 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

InPost Paczkomaty 24/7

InPost Paczkomaty 24/7

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

ORLEN Paczka

ORLEN Paczka

11.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS

Kurier GLS

12.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier DPD

Kurier DPD

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Pocztex Kurier

Pocztex Kurier

12.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Odbiór osobisty (Dębica)

Odbiór osobisty (Dębica)

3.00 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info