Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Uważność w jedzeniu
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Poznaj nową perspektywę na czerpanie radości i zadowolenia z jedzenia dzięki książce autorstwa doktor Jan Chozen Bays. Jej wprowadzenie do tego zdrowego podejścia wspiera Jon Kabat-Zinn, który zachęca do pełnego zaangażowania się w zawarte tu praktyki, obiecując przywrócenie przyjemności i zadowolenia z posiłków.
Mindfulness, czyli uważność, nie jest chwilowym trendem, choć zyskała dużą popularność na całym świecie. Nie stanowi religii, lecz daje nadzieję na lepsze życie. Nie jest też zwykłą filozofią, a jednak wskazuje ścieżkę do bardziej świadomego i wyciszonego istnienia. Obecnie miliony osób praktykują uważność. „Times” poświęcił jej nawet okładkę zatytułowaną „Rewolucja mindfulness”. Nawet Brytyjski National Institute of Health zaleca ją jako metodę walki ze stresem. Praktykowana jest przez światowych liderów podczas spotkań w Davos oraz dzieci w szkołach, oferując wytchnienie od zgiełku codziennej gonitwy.
Oparta na najnowszych badaniach i osobistych doświadczeniach doktor Bays, książka pokazuje, jak uważność może zmienić sposób, w jaki myślimy o jedzeniu i jego miejscu w naszym życiu. Może również pomóc rozwiązać wiele problemów nie tylko związanych z odżywianiem.
Uważność w jedzeniu to sztuka doskonałego skupienia na smakach, zapachach, myślach i emocjach, które towarzyszą posiłkom. Odkrywając ją, zrozumiemy, że jedzenie to nie tylko sposób na dostarczenie energii ciału, ale także źródło ogromnej przyjemności i zadowolenia.
Niezależnie od tego, czy walczysz z nadwagą, problemami trawiennymi, czy po prostu chcesz pełniej cieszyć się życiem, ta książka okaże się nieocenionym wsparciem. Nauczysz się, jak:
- słuchać sygnałów ciała i określać, co, kiedy i ile jeść,
- cieszyć się mniejszymi ilościami jedzenia,
- zrozumieć i zidentyfikować swoje nawyki żywieniowe,
- lepiej rozumieć swoje wyzwania dietetyczne,
- odkryć swoje prawdziwe pragnienia żywieniowe.
Doktor Jan Chozen Bays, pediatra i nauczycielka medytacji, dzieli się swoim ponad dwudziestoletnim doświadczeniem w nauczaniu uważności w jedzeniu. Jest również autorką bestsellerowego przewodnika „Mindfulness: Jak wytresować dzikiego słonia i inne przygody w praktyce uważności”, który w przystępny i przyjazny sposób przybliża praktykę uważności.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Poznaj nową perspektywę na czerpanie radości i zadowolenia z jedzenia dzięki książce autorstwa doktor Jan Chozen Bays. Jej wprowadzenie do tego zdrowego podejścia wspiera Jon Kabat-Zinn, który zachęca do pełnego zaangażowania się w zawarte tu praktyki, obiecując przywrócenie przyjemności i zadowolenia z posiłków.
Mindfulness, czyli uważność, nie jest chwilowym trendem, choć zyskała dużą popularność na całym świecie. Nie stanowi religii, lecz daje nadzieję na lepsze życie. Nie jest też zwykłą filozofią, a jednak wskazuje ścieżkę do bardziej świadomego i wyciszonego istnienia. Obecnie miliony osób praktykują uważność. „Times” poświęcił jej nawet okładkę zatytułowaną „Rewolucja mindfulness”. Nawet Brytyjski National Institute of Health zaleca ją jako metodę walki ze stresem. Praktykowana jest przez światowych liderów podczas spotkań w Davos oraz dzieci w szkołach, oferując wytchnienie od zgiełku codziennej gonitwy.
Oparta na najnowszych badaniach i osobistych doświadczeniach doktor Bays, książka pokazuje, jak uważność może zmienić sposób, w jaki myślimy o jedzeniu i jego miejscu w naszym życiu. Może również pomóc rozwiązać wiele problemów nie tylko związanych z odżywianiem.
Uważność w jedzeniu to sztuka doskonałego skupienia na smakach, zapachach, myślach i emocjach, które towarzyszą posiłkom. Odkrywając ją, zrozumiemy, że jedzenie to nie tylko sposób na dostarczenie energii ciału, ale także źródło ogromnej przyjemności i zadowolenia.
Niezależnie od tego, czy walczysz z nadwagą, problemami trawiennymi, czy po prostu chcesz pełniej cieszyć się życiem, ta książka okaże się nieocenionym wsparciem. Nauczysz się, jak:
- słuchać sygnałów ciała i określać, co, kiedy i ile jeść,
- cieszyć się mniejszymi ilościami jedzenia,
- zrozumieć i zidentyfikować swoje nawyki żywieniowe,
- lepiej rozumieć swoje wyzwania dietetyczne,
- odkryć swoje prawdziwe pragnienia żywieniowe.
Doktor Jan Chozen Bays, pediatra i nauczycielka medytacji, dzieli się swoim ponad dwudziestoletnim doświadczeniem w nauczaniu uważności w jedzeniu. Jest również autorką bestsellerowego przewodnika „Mindfulness: Jak wytresować dzikiego słonia i inne przygody w praktyce uważności”, który w przystępny i przyjazny sposób przybliża praktykę uważności.
