InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Sycylia jest tajemniczą wyspą o niezrównanej urodzie i ogromnym bogactwie kulturowym. Cóż może być bardziej kuszące od najpiękniejszych europejskich mozaik w Piazza Armerina, greckich ruin w Syrakuzach, Agrigento, Segeście i Selinuncie, kurortów takich jak Taormina, zabytków Palermo, katedr w Monreale i Cefalu, średniowiecznego piękna Erice, majestatycznej Etny i uroków Wysp Liparyjskich? Sycylijska kuchnia jest wspaniała i niezwykle urozmaicona. Łączy wpływy hiszpańskie, greckie, północnoafrykańskie i bliskowschodnie. Najważniejsze skarby tutejszej sztuki i architektury to greckie świątynie, arabskie i normańskie mozaiki i ornamenty oraz majestatyczne dzieła baroku. Jak pisze Luigi Barzani: "Sycylia to miniatura Włoch dla początkujących - skupia wszystkie włoskie zalety i wady, dodatkowo wzmocnione, uwypuklone i ubarwione".
Jeśli lubisz życie na walizkach, spędź wakacje, podróżując po Sycylii. Sprawdź, gdzie powstała pierwsza znana książka kucharska i co sycylijskiej kuchni dali Arabowie. Dowiedz się, z czego powstaje przysmak frutta di Martorana i jak smakuje ricotta. Podziwiaj pałace przy Quattro Canti w Palermo i moizaiki z kwiatów wypełniające ulice podczas Festa della Infiorata. Zobacz Catacombe dei Cappuccini, jedyne miejsce, w którym podjęto próbę unieśmiertelnienia ciał. Odwiedź mercato della pescheria w Katanii i weź udział w festiwalu sztuki w Taorminie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Sycylia jest tajemniczą wyspą o niezrównanej urodzie i ogromnym bogactwie kulturowym. Cóż może być bardziej kuszące od najpiękniejszych europejskich mozaik w Piazza Armerina, greckich ruin w Syrakuzach, Agrigento, Segeście i Selinuncie, kurortów takich jak Taormina, zabytków Palermo, katedr w Monreale i Cefalu, średniowiecznego piękna Erice, majestatycznej Etny i uroków Wysp Liparyjskich? Sycylijska kuchnia jest wspaniała i niezwykle urozmaicona. Łączy wpływy hiszpańskie, greckie, północnoafrykańskie i bliskowschodnie. Najważniejsze skarby tutejszej sztuki i architektury to greckie świątynie, arabskie i normańskie mozaiki i ornamenty oraz majestatyczne dzieła baroku. Jak pisze Luigi Barzani: "Sycylia to miniatura Włoch dla początkujących - skupia wszystkie włoskie zalety i wady, dodatkowo wzmocnione, uwypuklone i ubarwione".
Jeśli lubisz życie na walizkach, spędź wakacje, podróżując po Sycylii. Sprawdź, gdzie powstała pierwsza znana książka kucharska i co sycylijskiej kuchni dali Arabowie. Dowiedz się, z czego powstaje przysmak frutta di Martorana i jak smakuje ricotta. Podziwiaj pałace przy Quattro Canti w Palermo i moizaiki z kwiatów wypełniające ulice podczas Festa della Infiorata. Zobacz Catacombe dei Cappuccini, jedyne miejsce, w którym podjęto próbę unieśmiertelnienia ciał. Odwiedź mercato della pescheria w Katanii i weź udział w festiwalu sztuki w Taorminie.