Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Śniadania świata
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Odbądź magiczną podróż po świecie i zobacz, jak wyglądają śniadania w różnych częściach globu ziemskiego. Książka "Śniadania świata" to wspaniała propozycja dla miłośników kulinariów.
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. To właśnie ono dodaje człowiekowi energię, dlatego nie można o nim zapominać. Tradycyjne polskie śniadanie składa się zwykle z pieczywa, wędliny, kiełbas, jajek, sera oraz warzyw. Wiele osób lubi też rozpoczynać swój dzień od ulubionych płatków śniadaniowych z mlekiem lub jogurtem. Jak jednak wyglądają śniadania w innych częściach świata? Odpowiedź na to pytanie można odnaleźć w książce pt. "Śniadania świata".
Pikantny gulasz z warzyw i soczewicy to pyszne śniadanie dla mieszkańców Kenii. W Kolumbii na śniadanie spożywa się natomiast pieczony pieróg ze szpinakiem. Śniadanie w Indonezji może się składać z ryżu z dodatkiem kiełków, orzeszków ziemnych oraz sosu. Zobacz, jak wyglądają typowe śniadania w różnych krajach i odkryj niezwykłe smaki. Książka "Śniadania świata" jest ponadto wzbogacona wieloma przepisami na pyszne i zdrowe śniadania dla całej rodziny.
Beata Pawlikowska, autorka książki "Śniadania świata", to znana polska podróżniczka, dziennikarka, tłumaczka i pisarka. Jej życiową pasją jest zwiedzanie różnych zakątków kuli ziemskiej, jednak najwięcej czasu poświęca Ameryce Południowej. W swoich książkach, Beata Pawlikowska opisuje głównie odbyte podróże. Publikacje ilustruje robionymi przez siebie rysunkami oraz zdjęciami. Pisane przez nią teksty ukazywały się wielokrotnie w czasopismach i dziennikach, takich jak: "Polityka", "Focus", "Viva!", "Rzeczpospolita" czy też "Gazeta Wyborcza". Za swoje reportaże w 2001 i 2002 roku zdobyła dwukrotnie I miejsce w konkursie Publicystyki Turystycznej Stowarzyszenia Dziennikarzy RP. W swoim pisarskim dorobku autorka posiada wiele tytułów, związanych głównie z podróżami, zdrowym odżywianiem i psychologią. Wśród nich znajdują się książki, takie jak: "Blondynka u szamana", "Blondynka w Tybecie", "Blondynka w zaginionych światach", "Jedz zdrowo i myśl pozytywnie", "Na zdrowie. 15 przepisów na dobry początek", "Nowe zdrowe przepisy" czy "Teoria bezwzględności".
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Odbądź magiczną podróż po świecie i zobacz, jak wyglądają śniadania w różnych częściach globu ziemskiego. Książka "Śniadania świata" to wspaniała propozycja dla miłośników kulinariów.
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. To właśnie ono dodaje człowiekowi energię, dlatego nie można o nim zapominać. Tradycyjne polskie śniadanie składa się zwykle z pieczywa, wędliny, kiełbas, jajek, sera oraz warzyw. Wiele osób lubi też rozpoczynać swój dzień od ulubionych płatków śniadaniowych z mlekiem lub jogurtem. Jak jednak wyglądają śniadania w innych częściach świata? Odpowiedź na to pytanie można odnaleźć w książce pt. "Śniadania świata".
Pikantny gulasz z warzyw i soczewicy to pyszne śniadanie dla mieszkańców Kenii. W Kolumbii na śniadanie spożywa się natomiast pieczony pieróg ze szpinakiem. Śniadanie w Indonezji może się składać z ryżu z dodatkiem kiełków, orzeszków ziemnych oraz sosu. Zobacz, jak wyglądają typowe śniadania w różnych krajach i odkryj niezwykłe smaki. Książka "Śniadania świata" jest ponadto wzbogacona wieloma przepisami na pyszne i zdrowe śniadania dla całej rodziny.
Beata Pawlikowska, autorka książki "Śniadania świata", to znana polska podróżniczka, dziennikarka, tłumaczka i pisarka. Jej życiową pasją jest zwiedzanie różnych zakątków kuli ziemskiej, jednak najwięcej czasu poświęca Ameryce Południowej. W swoich książkach, Beata Pawlikowska opisuje głównie odbyte podróże. Publikacje ilustruje robionymi przez siebie rysunkami oraz zdjęciami. Pisane przez nią teksty ukazywały się wielokrotnie w czasopismach i dziennikach, takich jak: "Polityka", "Focus", "Viva!", "Rzeczpospolita" czy też "Gazeta Wyborcza". Za swoje reportaże w 2001 i 2002 roku zdobyła dwukrotnie I miejsce w konkursie Publicystyki Turystycznej Stowarzyszenia Dziennikarzy RP. W swoim pisarskim dorobku autorka posiada wiele tytułów, związanych głównie z podróżami, zdrowym odżywianiem i psychologią. Wśród nich znajdują się książki, takie jak: "Blondynka u szamana", "Blondynka w Tybecie", "Blondynka w zaginionych światach", "Jedz zdrowo i myśl pozytywnie", "Na zdrowie. 15 przepisów na dobry początek", "Nowe zdrowe przepisy" czy "Teoria bezwzględności".