Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Roślinne kłamstwo. Dlaczego pozornie zdrowe owoce i warzywa mogą być szkodliwe dla zdrowia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka oferuje nowatorską perspektywę na zagrożenia ukryte w roślinnych produktach, które powszechnie uchodzą za zdrowe. Warzywa i owoce są często postrzegane jako fundament zdrowej diety. Gluten, białko obecne w pszenicy, jest szeroko znany jako przyczyna schorzeń, szczególnie w przypadku celiakii. W "Roślinnym kłamstwie", dr Steven Gundry odkrywa, że gluten to tylko wierzchołek góry lodowej. W rzeczywistości istnieje wiele innych toksycznych białek roślinnych znanych jako lektyny.
Lektyny nie ograniczają się jedynie do ziaren zbóż; znajdziemy je także w produktach bezglutenowych, które często uważa się za bezpieczne. Obecne są w wielu popularnych warzywach i owocach, a także w orzechach i produktach mlecznych. Obecne w nasionach, skórkach i liściach roślin pełnią funkcję ochronną przed drapieżnikami, w tym także przed ludźmi. Po ich spożyciu, te białka mogą wywoływać reakcje zapalne w organizmie, co prowadzi do przybierania na wadze oraz poważnych problemów zdrowotnych.
Z tego powodu, dieta roślinna może okazywać się nieskuteczna, a efekty jej stosowania bywają krótkotrwałe. Wśród objawów mogą występować bóle głowy, nadciśnienie czy problemy z trawieniem. Książka dr Gundry'ego służy jako przewodnik, który pomoże ci zidentyfikować szkodliwe produkty roślinne i nauczy cię, jak przygotowywać warzywa i owoce, by nie szkodziły twojemu zdrowiu.
Znajdziesz tutaj również szczegółową listę żywności zawierającej lektyny oraz praktyczny plan dietetyczny. Ponadto, książka oferuje przepisy na smaczne dania, które mogą pomóc w poprawie funkcjonowania jelit, osiągnięciu zdrowej wagi i zredukowaniu uciążliwych dolegliwości.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka oferuje nowatorską perspektywę na zagrożenia ukryte w roślinnych produktach, które powszechnie uchodzą za zdrowe. Warzywa i owoce są często postrzegane jako fundament zdrowej diety. Gluten, białko obecne w pszenicy, jest szeroko znany jako przyczyna schorzeń, szczególnie w przypadku celiakii. W "Roślinnym kłamstwie", dr Steven Gundry odkrywa, że gluten to tylko wierzchołek góry lodowej. W rzeczywistości istnieje wiele innych toksycznych białek roślinnych znanych jako lektyny.
Lektyny nie ograniczają się jedynie do ziaren zbóż; znajdziemy je także w produktach bezglutenowych, które często uważa się za bezpieczne. Obecne są w wielu popularnych warzywach i owocach, a także w orzechach i produktach mlecznych. Obecne w nasionach, skórkach i liściach roślin pełnią funkcję ochronną przed drapieżnikami, w tym także przed ludźmi. Po ich spożyciu, te białka mogą wywoływać reakcje zapalne w organizmie, co prowadzi do przybierania na wadze oraz poważnych problemów zdrowotnych.
Z tego powodu, dieta roślinna może okazywać się nieskuteczna, a efekty jej stosowania bywają krótkotrwałe. Wśród objawów mogą występować bóle głowy, nadciśnienie czy problemy z trawieniem. Książka dr Gundry'ego służy jako przewodnik, który pomoże ci zidentyfikować szkodliwe produkty roślinne i nauczy cię, jak przygotowywać warzywa i owoce, by nie szkodziły twojemu zdrowiu.
Znajdziesz tutaj również szczegółową listę żywności zawierającej lektyny oraz praktyczny plan dietetyczny. Ponadto, książka oferuje przepisy na smaczne dania, które mogą pomóc w poprawie funkcjonowania jelit, osiągnięciu zdrowej wagi i zredukowaniu uciążliwych dolegliwości.
