Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Roślinne kłamstwo. Dlaczego pozornie zdrowe owoce i warzywa mogą być szkodliwe dla zdrowia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Doktor Steven Gundry w swojej książce "Roślinne kłamstwo" przedstawia nowatorską teorię ujawniającą zagrożenia związane z niektórymi składnikami roślin uznawanych za zdrowe. Choć powszechnie wiadomo, że warzywa i owoce sprzyjają zdrowiu, istnieją pewne substancje, które mogą być szkodliwe. Wielu ludzi zna już gluten—białko obecne w pszenicy, które jest szczególnie problematyczne dla osób z celiakią. Gundry jednak wskazuje na szerszy problem związany z lektynami, toksycznymi białkami roślinnymi.
Lektyny występują nie tylko w produktach zawierających gluten, lecz również w wielu uważanych za zdrowe składnikach, takich jak niektóre warzywa, owoce, orzechy i produkty mleczne. Są one obecne w nasionach, ziarnach, skórkach i liściach roślin i pełnią funkcję ochronną przed drapieżnikami, również przed ludźmi. Spożywane pokarmy z lektynami mogą wywoływać negatywne reakcje w organizmie, prowadząc do stanów zapalnych, które mogą być przyczyną nadwagi i poważnych schorzeń.
Gundry twierdzi, że diety roślinne niejednokrotnie nie przynoszą trwałych rezultatów, a nawet mogą prowadzić do bólu głowy, problemów z ciśnieniem krwi oraz zaburzeń trawiennych. W swojej książce oferuje konkretne wskazówki, które pomogą uniknąć szkodliwych lektyn—od rozpoznawania niebezpiecznych produktów po rady dotyczące ich obróbki. Znajdziesz tu pełną listę produktów zawierających lektyny, skuteczny plan diety oraz przepisy na smaczne dania, które pomogą poprawić funkcjonowanie jelit, osiągnąć idealną wagę i pozbyć się dokuczliwych dolegliwości.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Doktor Steven Gundry w swojej książce "Roślinne kłamstwo" przedstawia nowatorską teorię ujawniającą zagrożenia związane z niektórymi składnikami roślin uznawanych za zdrowe. Choć powszechnie wiadomo, że warzywa i owoce sprzyjają zdrowiu, istnieją pewne substancje, które mogą być szkodliwe. Wielu ludzi zna już gluten—białko obecne w pszenicy, które jest szczególnie problematyczne dla osób z celiakią. Gundry jednak wskazuje na szerszy problem związany z lektynami, toksycznymi białkami roślinnymi.
Lektyny występują nie tylko w produktach zawierających gluten, lecz również w wielu uważanych za zdrowe składnikach, takich jak niektóre warzywa, owoce, orzechy i produkty mleczne. Są one obecne w nasionach, ziarnach, skórkach i liściach roślin i pełnią funkcję ochronną przed drapieżnikami, również przed ludźmi. Spożywane pokarmy z lektynami mogą wywoływać negatywne reakcje w organizmie, prowadząc do stanów zapalnych, które mogą być przyczyną nadwagi i poważnych schorzeń.
Gundry twierdzi, że diety roślinne niejednokrotnie nie przynoszą trwałych rezultatów, a nawet mogą prowadzić do bólu głowy, problemów z ciśnieniem krwi oraz zaburzeń trawiennych. W swojej książce oferuje konkretne wskazówki, które pomogą uniknąć szkodliwych lektyn—od rozpoznawania niebezpiecznych produktów po rady dotyczące ich obróbki. Znajdziesz tu pełną listę produktów zawierających lektyny, skuteczny plan diety oraz przepisy na smaczne dania, które pomogą poprawić funkcjonowanie jelit, osiągnąć idealną wagę i pozbyć się dokuczliwych dolegliwości.
