Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Przewodnik odkwaszania organizmu
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Prawidłowe odżywianie pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowego umysłu i ciała. Nieodpowiednia dieta prowadząca do zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej może być powodem wielu chorób, takich jak osteoporoza, niedoczynność tarczycy czy nadciśnienie. Jednym z najbardziej fascynujących odkryć w dziedzinie diety jest zrozumienie, jak różne pokarmy wpływają na pH organizmu. Podczas gdy niektóre produkty zakwaszają ciało, inne, działając alkalizująco, pomagają neutralizować niepożądane kwasy.
Książka nie ogranicza się jedynie do analizy poszczególnych warzyw i owoców, lecz także omawia popularne zestawienia potraw oraz dania typu fast food, powszechnie spotykane w dzisiejszej diecie. W każdym przypadku dowiesz się, czy dany produkt działa zakwaszająco, czy alkalizująco, oraz jaką siłę oddziaływania ma na organizm. W tekście znajdziesz także użyteczne ramki z dodatkowymi informacjami, które dostarczą praktycznych wskazówek umożliwiających lepszy wybór żywieniowy.
Autorzy przedstawiają łatwe do zastosowania metody określania poziomu zakwaszenia organizmu oraz sposoby szybkiego odkwaszania, co jest kluczowe w eliminacji wielu dolegliwości. Książka demaskuje również mity związane z równowagą pH i oferuje istotne porady dotyczące suplementacji. Wszystkie zawarte w niej dane opierają się na dedykowanych badaniach, które dokładnie analizują wpływ różnych pokarmów na równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Zakwaszenie ciała to często niedostrzegana przyczyna wielu chorób.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Prawidłowe odżywianie pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowego umysłu i ciała. Nieodpowiednia dieta prowadząca do zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej może być powodem wielu chorób, takich jak osteoporoza, niedoczynność tarczycy czy nadciśnienie. Jednym z najbardziej fascynujących odkryć w dziedzinie diety jest zrozumienie, jak różne pokarmy wpływają na pH organizmu. Podczas gdy niektóre produkty zakwaszają ciało, inne, działając alkalizująco, pomagają neutralizować niepożądane kwasy.
Książka nie ogranicza się jedynie do analizy poszczególnych warzyw i owoców, lecz także omawia popularne zestawienia potraw oraz dania typu fast food, powszechnie spotykane w dzisiejszej diecie. W każdym przypadku dowiesz się, czy dany produkt działa zakwaszająco, czy alkalizująco, oraz jaką siłę oddziaływania ma na organizm. W tekście znajdziesz także użyteczne ramki z dodatkowymi informacjami, które dostarczą praktycznych wskazówek umożliwiających lepszy wybór żywieniowy.
Autorzy przedstawiają łatwe do zastosowania metody określania poziomu zakwaszenia organizmu oraz sposoby szybkiego odkwaszania, co jest kluczowe w eliminacji wielu dolegliwości. Książka demaskuje również mity związane z równowagą pH i oferuje istotne porady dotyczące suplementacji. Wszystkie zawarte w niej dane opierają się na dedykowanych badaniach, które dokładnie analizują wpływ różnych pokarmów na równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Zakwaszenie ciała to często niedostrzegana przyczyna wielu chorób.
