Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Polskie nalewki
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Nalewki od wieków stanowią element polskiej tradycji, a ich przepisy często przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Ostatnimi czasy zaobserwowano wzrost zainteresowania tymi domowymi specjałami, które niegdyś były ozdobą każdego kredensu czy spiżarni. „Polskie nalewki” to książka, która w przystępny sposób wprowadza w świat tworzenia tych trunków. Zagłębiając się w jej treść, czytelnik zyska możliwość unikania najczęstszych błędów, doskonalenia umiejętności komponowania smaków oraz odkrywania nowych, niezwykłych przepisów na zdrowotne, ziołowe i owocowe nalewki, a także miody pitne i likiery. Szczególną wagę przyłożono do wyboru receptur, co pozwala na wprowadzenie na polskie stoły wyjątkowych smaków. Wśród nich znaleźć można także przepisy na tradycyjne nalewki, takie jak dereniówka, wiśniówka czy mlekówka, które mogą stać się prawdziwą dumą gospodarzy, podkreślając ich wyrafinowany gust i przywiązanie do dobrych zwyczajów.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Nalewki od wieków stanowią element polskiej tradycji, a ich przepisy często przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Ostatnimi czasy zaobserwowano wzrost zainteresowania tymi domowymi specjałami, które niegdyś były ozdobą każdego kredensu czy spiżarni. „Polskie nalewki” to książka, która w przystępny sposób wprowadza w świat tworzenia tych trunków. Zagłębiając się w jej treść, czytelnik zyska możliwość unikania najczęstszych błędów, doskonalenia umiejętności komponowania smaków oraz odkrywania nowych, niezwykłych przepisów na zdrowotne, ziołowe i owocowe nalewki, a także miody pitne i likiery. Szczególną wagę przyłożono do wyboru receptur, co pozwala na wprowadzenie na polskie stoły wyjątkowych smaków. Wśród nich znaleźć można także przepisy na tradycyjne nalewki, takie jak dereniówka, wiśniówka czy mlekówka, które mogą stać się prawdziwą dumą gospodarzy, podkreślając ich wyrafinowany gust i przywiązanie do dobrych zwyczajów.
