Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Podręcznik ten stanowi istotne źródło wiedzy dla osób kształcących się w zawodach związanych z przemysłem spożywczym, takich jak piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego czy przetwórca ryb. Autorka, której doświadczenie jest powszechnie doceniane, prezentuje aktualne przepisy prawne dotyczące sektora spożywczego z naciskiem na prawidłowe tworzenie receptur. Dokładnie przygląda się roli mikroorganizmów w produkcji żywności, omawiając zarówno ich korzystne, jak i szkodliwe działanie, oraz szczegółowo porusza zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności.
Podręcznik zawiera również opisy maszyn i urządzeń wykorzystywanych w gastronomii, zwracając uwagę na istotne aspekty rysunków technicznych i schematów. Dodatkowo, liczne przykłady dotyczące dokumentacji sanitarnej, zgodnej z systemem HACCP, pomagają uczniom zrozumieć i przyswoić ten kluczowy i złożony fragment wiedzy.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Podręcznik ten stanowi istotne źródło wiedzy dla osób kształcących się w zawodach związanych z przemysłem spożywczym, takich jak piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego czy przetwórca ryb. Autorka, której doświadczenie jest powszechnie doceniane, prezentuje aktualne przepisy prawne dotyczące sektora spożywczego z naciskiem na prawidłowe tworzenie receptur. Dokładnie przygląda się roli mikroorganizmów w produkcji żywności, omawiając zarówno ich korzystne, jak i szkodliwe działanie, oraz szczegółowo porusza zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności.
Podręcznik zawiera również opisy maszyn i urządzeń wykorzystywanych w gastronomii, zwracając uwagę na istotne aspekty rysunków technicznych i schematów. Dodatkowo, liczne przykłady dotyczące dokumentacji sanitarnej, zgodnej z systemem HACCP, pomagają uczniom zrozumieć i przyswoić ten kluczowy i złożony fragment wiedzy.
