Książka - Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Marta Dymek, znana pionierka kuchni roślinnej w Polsce, powraca z nową publikacją pełną innowacyjnych przepisów, których bohaterami są nasze rodzime, sezonowe warzywa w niecodziennych, międzynarodowych aranżacjach. Zaskakujące połączenia takie jak seler korzeniowy w wersji chińskiej, węgierski gulasz przygotowany z papryk i boczniaków, turecka zupa z soczewicy czy mizeria w stylu koreańskim to zaledwie przedsmak obłędnej, roślinnej podróży kulinarnej.

Nie ma potrzeby inwestować w egzotyczne ingrediencje czy wyszukane urządzenia kuchenne, aby cieszyć się smakami całego świata. Wystarczy wybrać się na pobliski bazar i zaopatrzyć w polskie warzywa, a następnie wykorzystać nietypowe przyprawy oraz techniki gotowania zaczerpnięte z różnych kuchni. Nasze warzywa, które znamy od dzieciństwa, potrafią zadziwiać oryginalnymi smakami każdego dnia.

Kuchnia roślinna to zjawisko globalne, które nie zna granic. Dlatego Marta Dymek, podczas tworzenia tej książki, zbierała inspiracje z ponad 50 krajów świata. Podróżowała przez Wietnam i Tajlandię, odwiedzała Koreę, w Indiach szlifowała umiejętność przygotowywania past curry, przemierzała Bałkany, odwiedzała targi w Maroku, a w Kalifornii zachwycała się awokado.

Dania roślinne spotykamy na każdym kontynencie, niezależnie od klimatu czy wysokości geograficznej. Od meksykańskiego guacamole przez tradycyjny barszcz z uszkami, aż po afrykański gulasz z jarmużu czy buraczane curry z cynamonem, każde z tych dań ukazuje niecodzienne smaki i daje nowe życie dobrze znanym warzywom. Kulinarną wyobraźnię rozwija np. cięta bulwa selera w chińskim stylu. Odwiedzając stragany na całym świecie, uświadamiamy sobie, że dotąd niedoceniane składniki mogą zachwycać, jeśli tylko zmienimy podejście do ich przyprawiania.

Marta Dymek to twórczyni rozchwytywanego bloga Jadłonomia oraz autorstwa książki o tym samym tytule, która doczekała się licznych dodruków. Od sześciu lat jej strona z przepisami roślinnymi zdobywa niezmiennie popularność, odnotowując miliony odsłon każdego miesiąca. Współpracuje z czołowymi polskimi magazynami kulinarnymi i prowadzi program telewizyjny Zielona Rewolucja na kanale Kuchnia+. Uwielbia pieczone bakłażany i cieszy się każdą nową osobą, która da się przekonać, że kuchnia roślinna to niewyczerpalne źródło inspiracji.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Marta Dymek, znana pionierka kuchni roślinnej w Polsce, powraca z nową publikacją pełną innowacyjnych przepisów, których bohaterami są nasze rodzime, sezonowe warzywa w niecodziennych, międzynarodowych aranżacjach. Zaskakujące połączenia takie jak seler korzeniowy w wersji chińskiej, węgierski gulasz przygotowany z papryk i boczniaków, turecka zupa z soczewicy czy mizeria w stylu koreańskim to zaledwie przedsmak obłędnej, roślinnej podróży kulinarnej.

Nie ma potrzeby inwestować w egzotyczne ingrediencje czy wyszukane urządzenia kuchenne, aby cieszyć się smakami całego świata. Wystarczy wybrać się na pobliski bazar i zaopatrzyć w polskie warzywa, a następnie wykorzystać nietypowe przyprawy oraz techniki gotowania zaczerpnięte z różnych kuchni. Nasze warzywa, które znamy od dzieciństwa, potrafią zadziwiać oryginalnymi smakami każdego dnia.

Kuchnia roślinna to zjawisko globalne, które nie zna granic. Dlatego Marta Dymek, podczas tworzenia tej książki, zbierała inspiracje z ponad 50 krajów świata. Podróżowała przez Wietnam i Tajlandię, odwiedzała Koreę, w Indiach szlifowała umiejętność przygotowywania past curry, przemierzała Bałkany, odwiedzała targi w Maroku, a w Kalifornii zachwycała się awokado.

Dania roślinne spotykamy na każdym kontynencie, niezależnie od klimatu czy wysokości geograficznej. Od meksykańskiego guacamole przez tradycyjny barszcz z uszkami, aż po afrykański gulasz z jarmużu czy buraczane curry z cynamonem, każde z tych dań ukazuje niecodzienne smaki i daje nowe życie dobrze znanym warzywom. Kulinarną wyobraźnię rozwija np. cięta bulwa selera w chińskim stylu. Odwiedzając stragany na całym świecie, uświadamiamy sobie, że dotąd niedoceniane składniki mogą zachwycać, jeśli tylko zmienimy podejście do ich przyprawiania.

Marta Dymek to twórczyni rozchwytywanego bloga Jadłonomia oraz autorstwa książki o tym samym tytule, która doczekała się licznych dodruków. Od sześciu lat jej strona z przepisami roślinnymi zdobywa niezmiennie popularność, odnotowując miliony odsłon każdego miesiąca. Współpracuje z czołowymi polskimi magazynami kulinarnymi i prowadzi program telewizyjny Zielona Rewolucja na kanale Kuchnia+. Uwielbia pieczone bakłażany i cieszy się każdą nową osobą, która da się przekonać, że kuchnia roślinna to niewyczerpalne źródło inspiracji.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: 32.12 zł
Okładka: Twarda
Ilość stron: 288
Rok wydania: 2017
Rozmiar: 22 × 28 mm
ID: 9788365586971
Autorzy:

Inne książki: Marta Dymek

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Punkt Odbioru

11.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info