Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Marta Dymek, znana pionierka kuchni roślinnej w Polsce, powraca z nową publikacją pełną innowacyjnych przepisów, których bohaterami są nasze rodzime, sezonowe warzywa w niecodziennych, międzynarodowych aranżacjach. Zaskakujące połączenia takie jak seler korzeniowy w wersji chińskiej, węgierski gulasz przygotowany z papryk i boczniaków, turecka zupa z soczewicy czy mizeria w stylu koreańskim to zaledwie przedsmak obłędnej, roślinnej podróży kulinarnej.
Nie ma potrzeby inwestować w egzotyczne ingrediencje czy wyszukane urządzenia kuchenne, aby cieszyć się smakami całego świata. Wystarczy wybrać się na pobliski bazar i zaopatrzyć w polskie warzywa, a następnie wykorzystać nietypowe przyprawy oraz techniki gotowania zaczerpnięte z różnych kuchni. Nasze warzywa, które znamy od dzieciństwa, potrafią zadziwiać oryginalnymi smakami każdego dnia.
Kuchnia roślinna to zjawisko globalne, które nie zna granic. Dlatego Marta Dymek, podczas tworzenia tej książki, zbierała inspiracje z ponad 50 krajów świata. Podróżowała przez Wietnam i Tajlandię, odwiedzała Koreę, w Indiach szlifowała umiejętność przygotowywania past curry, przemierzała Bałkany, odwiedzała targi w Maroku, a w Kalifornii zachwycała się awokado.
Dania roślinne spotykamy na każdym kontynencie, niezależnie od klimatu czy wysokości geograficznej. Od meksykańskiego guacamole przez tradycyjny barszcz z uszkami, aż po afrykański gulasz z jarmużu czy buraczane curry z cynamonem, każde z tych dań ukazuje niecodzienne smaki i daje nowe życie dobrze znanym warzywom. Kulinarną wyobraźnię rozwija np. cięta bulwa selera w chińskim stylu. Odwiedzając stragany na całym świecie, uświadamiamy sobie, że dotąd niedoceniane składniki mogą zachwycać, jeśli tylko zmienimy podejście do ich przyprawiania.
Marta Dymek to twórczyni rozchwytywanego bloga Jadłonomia oraz autorstwa książki o tym samym tytule, która doczekała się licznych dodruków. Od sześciu lat jej strona z przepisami roślinnymi zdobywa niezmiennie popularność, odnotowując miliony odsłon każdego miesiąca. Współpracuje z czołowymi polskimi magazynami kulinarnymi i prowadzi program telewizyjny Zielona Rewolucja na kanale Kuchnia+. Uwielbia pieczone bakłażany i cieszy się każdą nową osobą, która da się przekonać, że kuchnia roślinna to niewyczerpalne źródło inspiracji.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Marta Dymek, znana pionierka kuchni roślinnej w Polsce, powraca z nową publikacją pełną innowacyjnych przepisów, których bohaterami są nasze rodzime, sezonowe warzywa w niecodziennych, międzynarodowych aranżacjach. Zaskakujące połączenia takie jak seler korzeniowy w wersji chińskiej, węgierski gulasz przygotowany z papryk i boczniaków, turecka zupa z soczewicy czy mizeria w stylu koreańskim to zaledwie przedsmak obłędnej, roślinnej podróży kulinarnej.
Nie ma potrzeby inwestować w egzotyczne ingrediencje czy wyszukane urządzenia kuchenne, aby cieszyć się smakami całego świata. Wystarczy wybrać się na pobliski bazar i zaopatrzyć w polskie warzywa, a następnie wykorzystać nietypowe przyprawy oraz techniki gotowania zaczerpnięte z różnych kuchni. Nasze warzywa, które znamy od dzieciństwa, potrafią zadziwiać oryginalnymi smakami każdego dnia.
Kuchnia roślinna to zjawisko globalne, które nie zna granic. Dlatego Marta Dymek, podczas tworzenia tej książki, zbierała inspiracje z ponad 50 krajów świata. Podróżowała przez Wietnam i Tajlandię, odwiedzała Koreę, w Indiach szlifowała umiejętność przygotowywania past curry, przemierzała Bałkany, odwiedzała targi w Maroku, a w Kalifornii zachwycała się awokado.
Dania roślinne spotykamy na każdym kontynencie, niezależnie od klimatu czy wysokości geograficznej. Od meksykańskiego guacamole przez tradycyjny barszcz z uszkami, aż po afrykański gulasz z jarmużu czy buraczane curry z cynamonem, każde z tych dań ukazuje niecodzienne smaki i daje nowe życie dobrze znanym warzywom. Kulinarną wyobraźnię rozwija np. cięta bulwa selera w chińskim stylu. Odwiedzając stragany na całym świecie, uświadamiamy sobie, że dotąd niedoceniane składniki mogą zachwycać, jeśli tylko zmienimy podejście do ich przyprawiania.
Marta Dymek to twórczyni rozchwytywanego bloga Jadłonomia oraz autorstwa książki o tym samym tytule, która doczekała się licznych dodruków. Od sześciu lat jej strona z przepisami roślinnymi zdobywa niezmiennie popularność, odnotowując miliony odsłon każdego miesiąca. Współpracuje z czołowymi polskimi magazynami kulinarnymi i prowadzi program telewizyjny Zielona Rewolucja na kanale Kuchnia+. Uwielbia pieczone bakłażany i cieszy się każdą nową osobą, która da się przekonać, że kuchnia roślinna to niewyczerpalne źródło inspiracji.
