Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Metoda montaignac dla dzieci
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
W ciągu ostatnich czterdziestu lat liczba dzieci otyłych w krajach zachodnich wzrosła pięciokrotnie. W Stanach Zjednoczonych liczba ta podwaja się co pięć lat. Dzieje się tak na skutek błędnych zaleceń żywieniowych. W pewnym okresie za główną przyczynę otyłości uznawano dziedziczność. Następnie dietę wysokokaloryczną. Okazało się jednak, że mimo obniżenia wartości energetycznej spożywanych racji pokarmowych nie osiąga się oczekiwanego efektu. W tej sytuacji specjaliści od spraw żywieniowych twierdzą, że to przede wszystkim siedzący tryb życia i czas spędzany przed telewizorem i komputerem są przyczyną otyłości. Michel Montignac w tej książce wyjaśnia w jaki sposób kształtują się predyspozycje do tycia jeszcze w życiu płodowym. Według naukowo udowodnionej koncepcji Michela Montignaca przyczyną otyłości jest nieodpowiedni dobór produktów spożywczych oraz zła jakość żywności przetworzonej przemysłowo.nadmierne spożycie białek zawartych w mleku krowim i produktów o wysokim INDEKSIE GLIKEMICZNYM nie sprzyja chudnięciu. Powoduje natomiast hiprinsulinizm i zaburzenia procesu przemiany materii, co w efekcie prowadzi do otyłości. Lektura tej książki pozwoli rodzicom zrozumieć, jak ważny jest dobór produktów w diecie ich dzieci i uwierzyć, że otyłość jest procesem odwracalnym, niezależnie od płci i wieku.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
W ciągu ostatnich czterdziestu lat liczba dzieci otyłych w krajach zachodnich wzrosła pięciokrotnie. W Stanach Zjednoczonych liczba ta podwaja się co pięć lat. Dzieje się tak na skutek błędnych zaleceń żywieniowych. W pewnym okresie za główną przyczynę otyłości uznawano dziedziczność. Następnie dietę wysokokaloryczną. Okazało się jednak, że mimo obniżenia wartości energetycznej spożywanych racji pokarmowych nie osiąga się oczekiwanego efektu. W tej sytuacji specjaliści od spraw żywieniowych twierdzą, że to przede wszystkim siedzący tryb życia i czas spędzany przed telewizorem i komputerem są przyczyną otyłości. Michel Montignac w tej książce wyjaśnia w jaki sposób kształtują się predyspozycje do tycia jeszcze w życiu płodowym. Według naukowo udowodnionej koncepcji Michela Montignaca przyczyną otyłości jest nieodpowiedni dobór produktów spożywczych oraz zła jakość żywności przetworzonej przemysłowo.nadmierne spożycie białek zawartych w mleku krowim i produktów o wysokim INDEKSIE GLIKEMICZNYM nie sprzyja chudnięciu. Powoduje natomiast hiprinsulinizm i zaburzenia procesu przemiany materii, co w efekcie prowadzi do otyłości. Lektura tej książki pozwoli rodzicom zrozumieć, jak ważny jest dobór produktów w diecie ich dzieci i uwierzyć, że otyłość jest procesem odwracalnym, niezależnie od płci i wieku.