Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Makarony świata
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka zabiera czytelnika w emocjonującą podróż kulinarną, w której główną rolę odgrywa makaron. Poznajemy wyjątkowe smaki z różnych zakątków globu, poczynając od tradycyjnego chińskiego Makaronu Długowieczności, serwowanego podczas urodzin i Nowego Roku, przez aromatyczną indonezyjską zupę laksa z mleczkiem kokosowym, egzotyczny cejloński przysmak z makaronem i lodami, aż po znane tajskie pad thai, czyli smażony makaron ryżowy, oraz tybetańską zupę thukpa z ręcznie robionymi kluskami.
Makaron zaskakuje swoją różnorodnością już od ponad 4000 lat. W zależności od zastosowanej mąki, sposobu wykonania, długości i kształtu, możemy wyróżnić dziesiątki jego odmian. Jest to składnik, który łączy kuchnie świata, a także wykracza poza jej granice, wkraczając do popkultury. Dowodem tego są filmy takie jak znane spaghetti westerny, czy ikoniczna scena z dwiema zakochanymi postaciami nad talerzem pełnym makaronu. W książce pojawia się także postać Latającego Potwora Spaghetti, bóstwa z wyznania pastafarian.
Publikacja nie ogranicza się jednak tylko do historii i anegdot związanych z makaronem. Znajdziemy w niej również ponad 70 przepisów na dania z makaronu, które dzięki swojej prostocie łatwo przygotować w domowym zaciszu. To doskonała pozycja dla każdego, kto pragnie poszerzyć swoje kulinarne horyzonty i odkryć nowe przepisy na znane i mniej znane dania.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka zabiera czytelnika w emocjonującą podróż kulinarną, w której główną rolę odgrywa makaron. Poznajemy wyjątkowe smaki z różnych zakątków globu, poczynając od tradycyjnego chińskiego Makaronu Długowieczności, serwowanego podczas urodzin i Nowego Roku, przez aromatyczną indonezyjską zupę laksa z mleczkiem kokosowym, egzotyczny cejloński przysmak z makaronem i lodami, aż po znane tajskie pad thai, czyli smażony makaron ryżowy, oraz tybetańską zupę thukpa z ręcznie robionymi kluskami.
Makaron zaskakuje swoją różnorodnością już od ponad 4000 lat. W zależności od zastosowanej mąki, sposobu wykonania, długości i kształtu, możemy wyróżnić dziesiątki jego odmian. Jest to składnik, który łączy kuchnie świata, a także wykracza poza jej granice, wkraczając do popkultury. Dowodem tego są filmy takie jak znane spaghetti westerny, czy ikoniczna scena z dwiema zakochanymi postaciami nad talerzem pełnym makaronu. W książce pojawia się także postać Latającego Potwora Spaghetti, bóstwa z wyznania pastafarian.
Publikacja nie ogranicza się jednak tylko do historii i anegdot związanych z makaronem. Znajdziemy w niej również ponad 70 przepisów na dania z makaronu, które dzięki swojej prostocie łatwo przygotować w domowym zaciszu. To doskonała pozycja dla każdego, kto pragnie poszerzyć swoje kulinarne horyzonty i odkryć nowe przepisy na znane i mniej znane dania.
