Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kuchnia i medycyna XXI wieku
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Żywienie jako element terapii ma kluczowe znaczenie, a czasami staje się jej fundamentem. Książka ta, podzielona na siedem tematycznie powiązanych rozdziałów, dostarcza wszechstronnej wiedzy dla osób zainteresowanych. Jednym z kluczowych segmentów jest rozdział poświęcony wsparciu pacjentów z chorobami onkologicznymi, gdzie omówione są takie efekty uboczne leczenia przeciwnowotworowego jak utrata apetytu, nudności czy wymioty. Autorzy szczegółowo przedstawiają zalecenia dietetyczne, które mogą złagodzić zarówno fizyczne, jak i emocjonalne dolegliwości pacjentów. Cenną zaletą tej publikacji są dostosowane do specyfiki różnych nowotworów porady żywieniowe oraz wskazówki dotyczące odżywiania po zakończeniu terapii. Poza tym książka zajmuje się tematyką profilaktyki nowotworowej i analizuje diety uznawane za alternatywne metody leczenia raka. Dzięki swojemu praktycznemu i edukacyjnemu podejściu, ten nowoczesny i interdyscyplinarny podręcznik porządkuje istniejącą wiedzę, oferuje praktyczne porady oraz nadzieję na zdrową i zróżnicowaną dietę w przebiegu choroby nowotworowej, zarówno dla pacjentów, jak i specjalistów.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Żywienie jako element terapii ma kluczowe znaczenie, a czasami staje się jej fundamentem. Książka ta, podzielona na siedem tematycznie powiązanych rozdziałów, dostarcza wszechstronnej wiedzy dla osób zainteresowanych. Jednym z kluczowych segmentów jest rozdział poświęcony wsparciu pacjentów z chorobami onkologicznymi, gdzie omówione są takie efekty uboczne leczenia przeciwnowotworowego jak utrata apetytu, nudności czy wymioty. Autorzy szczegółowo przedstawiają zalecenia dietetyczne, które mogą złagodzić zarówno fizyczne, jak i emocjonalne dolegliwości pacjentów. Cenną zaletą tej publikacji są dostosowane do specyfiki różnych nowotworów porady żywieniowe oraz wskazówki dotyczące odżywiania po zakończeniu terapii. Poza tym książka zajmuje się tematyką profilaktyki nowotworowej i analizuje diety uznawane za alternatywne metody leczenia raka. Dzięki swojemu praktycznemu i edukacyjnemu podejściu, ten nowoczesny i interdyscyplinarny podręcznik porządkuje istniejącą wiedzę, oferuje praktyczne porady oraz nadzieję na zdrową i zróżnicowaną dietę w przebiegu choroby nowotworowej, zarówno dla pacjentów, jak i specjalistów.
