Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Kawa. Instrukcja obsługi najpopularniejszego napoju na świecie
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Dzień zaczynasz od filiżanki kawy? A może znudziła Cię już standardowa mała czarna? Oto książka, która wyjaśni Ci, jakie bogactwo smaków i aromatów drzemie w jej ziarnach!
Kawa to chyba najpopularniejszy napój świata. Obecny jest praktycznie wszędzie. W domach, w miejscach pracy, w instytucjach publicznych. Mówi się, że zamiast krwi płynie ona w żyłach lekarzy. Że to właśnie kawę programiści przekształcają w kod, a laboratoryjni technicy przychodzą wręcz na świat z kubkiem kawy w ręku.
Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez choćby jednej filiżanki tego magicznego płynu, choć przyznać trzeba, że mamy w tej kwestii najrozmaitsze upodobania. Jedni zalewają po prostu łyżeczkę rozpuszczalnej wrzątkiem. Inni wydają spore sumy na profesjonalne kawiarki i ekspresy. Wiele osób rozsmakowuje się w wysokogatunkowych odmianach arabiki i robusty. Czym jest właściwie kawa i dlaczego stała się tak popularna? Jak można ją przyrządzać? Jakie są odmiany oraz techniki parzenia kawy? Na te i wiele innych pytań znajdziemy odpowiedź w tej oto książce.
Jeżeli zastanawiałeś się kiedyś, co właściwie przyciąga nas do kawy, sięgnij po niniejszą pozycję. Dowiesz się z niej, co wpływa na smak tego wspaniałego napoju oraz czym są właściwie sensoryka i cupping. Autorka podpowiada tutaj, jak znaleźć tę jedyną, wymarzoną i w pełni satysfakcjonującą odmianę oraz podaje sposób jej parzenia, bo przecież istnieje ich wiele. Bariści znają mnóstwo alternatywnych sposobów przyrządzania kawy. Na stronach niniejszej książki jedna z najznakomitszych specjalistek w tej dziedzinie dzieli się z Czytelnikami swoim bogatym doświadczeniem w tej materii.
Ika Graboń, autorka "Kawa. Instrukcja obsługi najpopularniejszego napoju na świecie", mówi o sobie: "Jestem jak kawa z dripa: na luzie, a zapadam w pamięć. Cały świat odbieram zmysłem węchu i dlatego tak uwielbiam kawę." Jest znakomitym baristą, sensorykiem i trenerem. Sędziuje podczas, tak prestiżowych zawodów, jak: Mistrzostwa Polski Baristów, Mistrzostwa Polski Brewers Cup oraz Mistrzostwa Polski Latte Art. Jest członkiem Specialty Coffee Association. Dzięki jej książce otworzy się przed Tobą świat smaków i aromatów, o którym do tej pory nie miałeś pojęcia!
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Dzień zaczynasz od filiżanki kawy? A może znudziła Cię już standardowa mała czarna? Oto książka, która wyjaśni Ci, jakie bogactwo smaków i aromatów drzemie w jej ziarnach!
Kawa to chyba najpopularniejszy napój świata. Obecny jest praktycznie wszędzie. W domach, w miejscach pracy, w instytucjach publicznych. Mówi się, że zamiast krwi płynie ona w żyłach lekarzy. Że to właśnie kawę programiści przekształcają w kod, a laboratoryjni technicy przychodzą wręcz na świat z kubkiem kawy w ręku.
Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez choćby jednej filiżanki tego magicznego płynu, choć przyznać trzeba, że mamy w tej kwestii najrozmaitsze upodobania. Jedni zalewają po prostu łyżeczkę rozpuszczalnej wrzątkiem. Inni wydają spore sumy na profesjonalne kawiarki i ekspresy. Wiele osób rozsmakowuje się w wysokogatunkowych odmianach arabiki i robusty. Czym jest właściwie kawa i dlaczego stała się tak popularna? Jak można ją przyrządzać? Jakie są odmiany oraz techniki parzenia kawy? Na te i wiele innych pytań znajdziemy odpowiedź w tej oto książce.
Jeżeli zastanawiałeś się kiedyś, co właściwie przyciąga nas do kawy, sięgnij po niniejszą pozycję. Dowiesz się z niej, co wpływa na smak tego wspaniałego napoju oraz czym są właściwie sensoryka i cupping. Autorka podpowiada tutaj, jak znaleźć tę jedyną, wymarzoną i w pełni satysfakcjonującą odmianę oraz podaje sposób jej parzenia, bo przecież istnieje ich wiele. Bariści znają mnóstwo alternatywnych sposobów przyrządzania kawy. Na stronach niniejszej książki jedna z najznakomitszych specjalistek w tej dziedzinie dzieli się z Czytelnikami swoim bogatym doświadczeniem w tej materii.
Ika Graboń, autorka "Kawa. Instrukcja obsługi najpopularniejszego napoju na świecie", mówi o sobie: "Jestem jak kawa z dripa: na luzie, a zapadam w pamięć. Cały świat odbieram zmysłem węchu i dlatego tak uwielbiam kawę." Jest znakomitym baristą, sensorykiem i trenerem. Sędziuje podczas, tak prestiżowych zawodów, jak: Mistrzostwa Polski Baristów, Mistrzostwa Polski Brewers Cup oraz Mistrzostwa Polski Latte Art. Jest członkiem Specialty Coffee Association. Dzięki jej książce otworzy się przed Tobą świat smaków i aromatów, o którym do tej pory nie miałeś pojęcia!