Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
J.ang. zawodowy dla branży gastronomicznej ćw.2021
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Zeszyt ćwiczeń opracowany z myślą o osobach uczących się języka angielskiego jako języka zawodowego. Zawiera specjalistyczne słownictwo nazwy surowców, półsurowców, gotowych potraw, sprzętu specjalistycznego używanego w gastronomii oraz poszczególnych technik gastronomicznych. Autorzy ćwiczeń kładą duży nacisk na komunikację z gościem, jego profesjonalną obsługę, a także na organizację pracy i radzenie sobie ze stresem.
Publikacja podsuwa także słownictwo przydatne podczas poszukiwania pracy (wakacyjnej i stałej) w międzynarodowym środowisku uczy czytać ze zrozumieniem ogłoszenia o pracę, pokazuje, jak napisać CV i list motywacyjny, podpowiada zwroty potrzebne w czasie rozmowy kwalifikacyjnej.
Zeszyt ćwiczeń szlifuje niemal wszystkie umiejętności ważne w posługiwaniu się językiem obcym, w tym słuchanie i rozumienie (dzięki nagraniom dostępnym pod kodami QR) oraz poprawne mówienie (dzięki zadaniom do rozwiązywania w parach). Mamy tu także propozycje tematów do pisania, a w każdym dziale znajduje się dłuższy tekst czy dialog do treningu czytania. Ćwiczenia gramatyczne są zawsze poprzedzone krótkim przypomnieniem podstawowych zasad.
Po wykonaniu wielu różnorodnych zadań, podnoszących kompetencje językowe, przyszły technik żywienia i usług gastronomicznych albo przyszły technik usług kelnerskich lepiej zrozumie materiał, utrwali wiadomości i słownictwo branżowe.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Zeszyt ćwiczeń opracowany z myślą o osobach uczących się języka angielskiego jako języka zawodowego. Zawiera specjalistyczne słownictwo nazwy surowców, półsurowców, gotowych potraw, sprzętu specjalistycznego używanego w gastronomii oraz poszczególnych technik gastronomicznych. Autorzy ćwiczeń kładą duży nacisk na komunikację z gościem, jego profesjonalną obsługę, a także na organizację pracy i radzenie sobie ze stresem.
Publikacja podsuwa także słownictwo przydatne podczas poszukiwania pracy (wakacyjnej i stałej) w międzynarodowym środowisku uczy czytać ze zrozumieniem ogłoszenia o pracę, pokazuje, jak napisać CV i list motywacyjny, podpowiada zwroty potrzebne w czasie rozmowy kwalifikacyjnej.
Zeszyt ćwiczeń szlifuje niemal wszystkie umiejętności ważne w posługiwaniu się językiem obcym, w tym słuchanie i rozumienie (dzięki nagraniom dostępnym pod kodami QR) oraz poprawne mówienie (dzięki zadaniom do rozwiązywania w parach). Mamy tu także propozycje tematów do pisania, a w każdym dziale znajduje się dłuższy tekst czy dialog do treningu czytania. Ćwiczenia gramatyczne są zawsze poprzedzone krótkim przypomnieniem podstawowych zasad.
Po wykonaniu wielu różnorodnych zadań, podnoszących kompetencje językowe, przyszły technik żywienia i usług gastronomicznych albo przyszły technik usług kelnerskich lepiej zrozumie materiał, utrwali wiadomości i słownictwo branżowe.