Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Jak czytać i rozumieć etykiety
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Co kryje się pod symbolem E300? Jakie zagrożenia niesie ze sobą amarant? Czy syrop glukozowo-fruktozowy można również zaliczyć do cukrów? Etykiety na opakowaniach produktów spożywczych pełnią istotną rolę nie tylko w reklamie, lecz przede wszystkim jako źródło cennych informacji. Umiejętne czytanie tych oznaczeń to klucz do mądrych decyzji żywieniowych, ponieważ dostarczają one wiedzy o wartości kalorycznej, składzie, zawartości substancji odżywczych, a także o poziomie soli i cukru. Dla osób borykających się z chorobami, takimi jak cukrzyca, nadciśnienie, alergie czy zespół jelita drażliwego, informacje te są nieocenione.
W książce dowiesz się, jak skutecznie interpretować informacje zamieszczane na etykietach, jak unikać pułapek żywnościowych zastawianych przez producentów oraz które produkty warto wybierać, a których należy unikać. Dodatkowo, znajdziesz tam przepisy na domowe wersje podstawowych produktów, takich jak masło, jogurt, twaróg czy chleb, które można przygotować bez zbędnych konserwantów, barwników i sztucznych dodatków.
Dietosfera to poradnia dietetyczna założona w 2007 roku, prowadzona przez Magdalenę Jarzynkę-Jendrzejewską i Ewę Sypnik-Pogorzelską, doświadczone dietetyczki. Poza indywidualnymi poradami, Dietosfera aktywnie działa na polu edukacji żywieniowej, organizując warsztaty i wykłady w firmach, szkołach i przedszkolach, oraz uczestnicząc w kampaniach edukacyjnych i mediach jako ekspertki.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Co kryje się pod symbolem E300? Jakie zagrożenia niesie ze sobą amarant? Czy syrop glukozowo-fruktozowy można również zaliczyć do cukrów? Etykiety na opakowaniach produktów spożywczych pełnią istotną rolę nie tylko w reklamie, lecz przede wszystkim jako źródło cennych informacji. Umiejętne czytanie tych oznaczeń to klucz do mądrych decyzji żywieniowych, ponieważ dostarczają one wiedzy o wartości kalorycznej, składzie, zawartości substancji odżywczych, a także o poziomie soli i cukru. Dla osób borykających się z chorobami, takimi jak cukrzyca, nadciśnienie, alergie czy zespół jelita drażliwego, informacje te są nieocenione.
W książce dowiesz się, jak skutecznie interpretować informacje zamieszczane na etykietach, jak unikać pułapek żywnościowych zastawianych przez producentów oraz które produkty warto wybierać, a których należy unikać. Dodatkowo, znajdziesz tam przepisy na domowe wersje podstawowych produktów, takich jak masło, jogurt, twaróg czy chleb, które można przygotować bez zbędnych konserwantów, barwników i sztucznych dodatków.
Dietosfera to poradnia dietetyczna założona w 2007 roku, prowadzona przez Magdalenę Jarzynkę-Jendrzejewską i Ewę Sypnik-Pogorzelską, doświadczone dietetyczki. Poza indywidualnymi poradami, Dietosfera aktywnie działa na polu edukacji żywieniowej, organizując warsztaty i wykłady w firmach, szkołach i przedszkolach, oraz uczestnicząc w kampaniach edukacyjnych i mediach jako ekspertki.
