Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Historia wewnętrzna. Jelita...
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Nowe wydanie książki, która stała się bestsellerem, może poszczycić się imponującą sprzedażą ponad 8 milionów egzemplarzy na całym świecie. Wyobraź sobie rzekę płynącą przez twoje ciało, wzdłuż której rozciąga się życie – bakterie, nerwy, kosmki jelitowe tętnią życiem. Twoje posiłki przemierzają tę drogę: od dynamicznego przełyku i kłębiącego się żołądka, aż po spokojne odcinki jelit, gdzie składniki odżywcze są wchłaniane, by dostarczyć ciału niezbędnej energii. „Historia wewnętrzna” autorstwa dr Giulii Enders jest przewodnikiem po tym fascynującym świecie wewnętrznym. Dzięki niej odkrywamy, jak jelita mają wpływ na nasz nastrój, wagę i odporność, jak stres zakłóca ich funkcjonowanie oraz dlaczego pozycja w toalecie również ma znaczenie. Książka ta zrewolucjonizowała podejście do zdrowia, pokazując, jak istotną rolę odgrywają jelita. Zachęca do słuchania sygnałów płynących z brzucha, rozumienia jego komunikatów i dbania o niego, by wewnętrzna rzeka płynęła gładko, dostarczając energii każdego dnia. Ta pozycja otworzyła mi oczy na wiele nieoczywistych funkcji jelit. Czyta się ją jak fascynującą powieść, ale pozostaje w pamięci jak najlepszy wykład o mikrobiocie. Dr Paulina Ihnatowicz, uznana dietetyczka kliniczna, podkreśla, że to doskonałe wprowadzenie do świata bakterii – naukowe, a jednocześnie lekkie i niezwykle zabawne. Niezwykle cenna pozycja, którą warto polecić każdemu zainteresowanemu układem pokarmowym. Autorka, z dużą dozą humoru, przystępnie opisuje budowę układu pokarmowego, skomplikowane procesy fizjologiczne, a także związki między dietą a naszym zdrowiem. Rozkładając na czynniki pierwsze wpływ jelit na odporność czy stan psychiczny, książka staje się nieocenionym uzupełnieniem edukacji żywieniowej zarówno dla pacjentów jak i specjalistów. Roksana Środa, dietetyk kliniczny, widzi w niej inspirację do przedstawiania trudnych zagadnień w nowatorski sposób. Jelita pełnią rolę naszego wewnętrznego centrum zarządzania emocjami, samopoczuciem i odpornością. Mimo postępu w wiedzy o nich, wciąż pozostają zagadką zarówno dla pacjentów, jak i lekarzy szukających sposobów na poprawę ich funkcjonowania. Książka pozwala lepiej zrozumieć zawiłe życie układu trawiennego. Autorka, w lekko opowiedzianej i pełnej ciekawostek historii, przemyciła ogromną dawkę wiedzy o jelitach, określanych mianem drugiego mózgu. Joanna Zielewska, psychodietetyczka i autorka książek o zdrowym żywieniu, docenia tę publikację. Tłumaczenie Urszuli Szymanderskiej dba o przekazanie wszystkich niuansów tej fascynującej opowieści.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Nowe wydanie książki, która stała się bestsellerem, może poszczycić się imponującą sprzedażą ponad 8 milionów egzemplarzy na całym świecie. Wyobraź sobie rzekę płynącą przez twoje ciało, wzdłuż której rozciąga się życie – bakterie, nerwy, kosmki jelitowe tętnią życiem. Twoje posiłki przemierzają tę drogę: od dynamicznego przełyku i kłębiącego się żołądka, aż po spokojne odcinki jelit, gdzie składniki odżywcze są wchłaniane, by dostarczyć ciału niezbędnej energii. „Historia wewnętrzna” autorstwa dr Giulii Enders jest przewodnikiem po tym fascynującym świecie wewnętrznym. Dzięki niej odkrywamy, jak jelita mają wpływ na nasz nastrój, wagę i odporność, jak stres zakłóca ich funkcjonowanie oraz dlaczego pozycja w toalecie również ma znaczenie. Książka ta zrewolucjonizowała podejście do zdrowia, pokazując, jak istotną rolę odgrywają jelita. Zachęca do słuchania sygnałów płynących z brzucha, rozumienia jego komunikatów i dbania o niego, by wewnętrzna rzeka płynęła gładko, dostarczając energii każdego dnia. Ta pozycja otworzyła mi oczy na wiele nieoczywistych funkcji jelit. Czyta się ją jak fascynującą powieść, ale pozostaje w pamięci jak najlepszy wykład o mikrobiocie. Dr Paulina Ihnatowicz, uznana dietetyczka kliniczna, podkreśla, że to doskonałe wprowadzenie do świata bakterii – naukowe, a jednocześnie lekkie i niezwykle zabawne. Niezwykle cenna pozycja, którą warto polecić każdemu zainteresowanemu układem pokarmowym. Autorka, z dużą dozą humoru, przystępnie opisuje budowę układu pokarmowego, skomplikowane procesy fizjologiczne, a także związki między dietą a naszym zdrowiem. Rozkładając na czynniki pierwsze wpływ jelit na odporność czy stan psychiczny, książka staje się nieocenionym uzupełnieniem edukacji żywieniowej zarówno dla pacjentów jak i specjalistów. Roksana Środa, dietetyk kliniczny, widzi w niej inspirację do przedstawiania trudnych zagadnień w nowatorski sposób. Jelita pełnią rolę naszego wewnętrznego centrum zarządzania emocjami, samopoczuciem i odpornością. Mimo postępu w wiedzy o nich, wciąż pozostają zagadką zarówno dla pacjentów, jak i lekarzy szukających sposobów na poprawę ich funkcjonowania. Książka pozwala lepiej zrozumieć zawiłe życie układu trawiennego. Autorka, w lekko opowiedzianej i pełnej ciekawostek historii, przemyciła ogromną dawkę wiedzy o jelitach, określanych mianem drugiego mózgu. Joanna Zielewska, psychodietetyczka i autorka książek o zdrowym żywieniu, docenia tę publikację. Tłumaczenie Urszuli Szymanderskiej dba o przekazanie wszystkich niuansów tej fascynującej opowieści.
