Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Farina. Kuchnia śródziemnomorska
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
**FARINA - KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA**
Kuchnia śródziemnomorska to prawdziwa eksplozja smaków, którą można uchwycić w kilku kluczowych składnikach. Mąka, wino, ryby i oliwa – te proste, ale jednocześnie wyrafinowane produkty tworzą niezwykłe połaczenie, które przenosi nas do świata bogactwa aromatów i kolorów.
Dzięki tej książce odkryjesz, jak z pomocą tych podstawowych składników można płynnie przejść od wołającej o prostotę cucina povera do wysublimowanej cuisine gourmound. Znajdziesz tu fascynujące połączenia między urokiem włoskich trattorii, gdzie króluje włoska mamma, a prestiżowymi restauracjami prowadzonymi przez mistrzów sztuki kulinarnej z doświadczeniem wyniesionym z Le Cordon Bleu. Zainspirujesz się krajobrazami skąpanych w słońcu gajów oliwnych i błękitnych wód.
Monika Turasiewicz i Bartek Kieżun zapraszają na kulinarną podróż po śródziemnomorskich specjałach, które na zawsze pozostaną w pamięci. Oczarują Cię dania takie jak kapuśniaczek kalafiorowy z nutą trufli, ravioli z ragu z jagnięciny, krem z kalarepki udekorowany pesto szczawiu czy chrupiące kwiaty cukinii podawane z salsą pomidorowo-awokadową. Dodatkowo doświadczysz wyjątkowych smaków chłodnika z rakowymi szyjkami, krewetek w miodzie z chili, homara a la thermidor oraz wątróbki drobiowej w otoczeniu pomidorów, wiśniówki i szałwii. Na deser czeka na Ciebie panna cotta z lawendą.
Z trzynastu proponowanych menu wybierz swoje ulubione dania i stwórz wyjątkowe przyjęcie, które zachwyci nawet najbardziej wymagających gości. Naucz się sztuki idealnego dobierania wina, które stanie się doskonałym uzupełnieniem Twojej kulinarnej uczty.
Pozwól sobie na luksus śródziemnomorskich smaków i wyrusz w kulinarną przygodę!
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
**FARINA - KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA**
Kuchnia śródziemnomorska to prawdziwa eksplozja smaków, którą można uchwycić w kilku kluczowych składnikach. Mąka, wino, ryby i oliwa – te proste, ale jednocześnie wyrafinowane produkty tworzą niezwykłe połaczenie, które przenosi nas do świata bogactwa aromatów i kolorów.
Dzięki tej książce odkryjesz, jak z pomocą tych podstawowych składników można płynnie przejść od wołającej o prostotę cucina povera do wysublimowanej cuisine gourmound. Znajdziesz tu fascynujące połączenia między urokiem włoskich trattorii, gdzie króluje włoska mamma, a prestiżowymi restauracjami prowadzonymi przez mistrzów sztuki kulinarnej z doświadczeniem wyniesionym z Le Cordon Bleu. Zainspirujesz się krajobrazami skąpanych w słońcu gajów oliwnych i błękitnych wód.
Monika Turasiewicz i Bartek Kieżun zapraszają na kulinarną podróż po śródziemnomorskich specjałach, które na zawsze pozostaną w pamięci. Oczarują Cię dania takie jak kapuśniaczek kalafiorowy z nutą trufli, ravioli z ragu z jagnięciny, krem z kalarepki udekorowany pesto szczawiu czy chrupiące kwiaty cukinii podawane z salsą pomidorowo-awokadową. Dodatkowo doświadczysz wyjątkowych smaków chłodnika z rakowymi szyjkami, krewetek w miodzie z chili, homara a la thermidor oraz wątróbki drobiowej w otoczeniu pomidorów, wiśniówki i szałwii. Na deser czeka na Ciebie panna cotta z lawendą.
Z trzynastu proponowanych menu wybierz swoje ulubione dania i stwórz wyjątkowe przyjęcie, które zachwyci nawet najbardziej wymagających gości. Naucz się sztuki idealnego dobierania wina, które stanie się doskonałym uzupełnieniem Twojej kulinarnej uczty.
Pozwól sobie na luksus śródziemnomorskich smaków i wyrusz w kulinarną przygodę!
