InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Domowa produkcja alkoholu ma w Polsce wielowiekową tradycję. To właśnie nasz kraj słynął od dawien dawna z miodów pitnych, nalewek ziołowych, wysokiej jakości wódki i wyśmienitego piwa. Każdy też, kto choć raz miał okazję spróbować własnoręcznie sporządzonych trunków doskonale wie, że biją one na głowę te, które dostać możemy w sklepach.
Niestety w Polsce domowy wyrób alkoholu jest mocno ograniczony i w wielu przypadkach zagrożony jest nawet karą pozbawienia wolności. Nie dotyczy to na szczęście na przykład własnoręcznie sporządzanych nalewek, o ile używa się do tego celu legalnego spirytusu lub wódki. Można na ten temat dyskutować i mieć nadzieję, że ten stan rzeczy niedługo ulegnie zmianie. Bo przecież, gdy tylko pojedziemy choćby na Bałkany, prawie na każdym kroku możemy raczyć się przepyszną bułgarską rakiją lub grecką soumą, o innych trunkach nawet nie wspominając.
Ta książka odsłoni przed Tobą wszelkie tajniki własnoręcznego wyrobu alkoholi. Jeżeli więc cenisz sobie przepyszne nalewki ziołowe lub owocowe, jeżeli uwielbiasz raczyć się likierami lub miodami pitnymi, jest to pozycja idealna dla Ciebie. Ten poradnik w sposób niezwykle prosty i przystępny przeprowadzi Cię przez wszelkie tajniki związane z produkcją napojów alkoholowych we własnym domu. Dzięki temu będziesz mieć okazję nauczyć się tego od podstaw. Dowiedz się zatem, jak skompletować niezbędną aparaturę i składniki oraz co z tym wszystkim dalej robić.
W książce tej znajdziesz ogromny zbiór praktycznych informacji na temat własnoręcznego wyrobu wina i piwa. W naszym kraju staje się to ostatnimi czasy coraz bardziej popularne. Powstaje całe mnóstwo małych winnic i browarów rzemieślniczych. Coraz więcej ludzi postanawia we własnym zakresie produkować piwo i wino. Mogą dzięki temu wypróbowywać nowe smaki i receptury, a poza tym, w tym przypadku smak i satysfakcja idą ze sobą w parze.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Domowa produkcja alkoholu ma w Polsce wielowiekową tradycję. To właśnie nasz kraj słynął od dawien dawna z miodów pitnych, nalewek ziołowych, wysokiej jakości wódki i wyśmienitego piwa. Każdy też, kto choć raz miał okazję spróbować własnoręcznie sporządzonych trunków doskonale wie, że biją one na głowę te, które dostać możemy w sklepach.
Niestety w Polsce domowy wyrób alkoholu jest mocno ograniczony i w wielu przypadkach zagrożony jest nawet karą pozbawienia wolności. Nie dotyczy to na szczęście na przykład własnoręcznie sporządzanych nalewek, o ile używa się do tego celu legalnego spirytusu lub wódki. Można na ten temat dyskutować i mieć nadzieję, że ten stan rzeczy niedługo ulegnie zmianie. Bo przecież, gdy tylko pojedziemy choćby na Bałkany, prawie na każdym kroku możemy raczyć się przepyszną bułgarską rakiją lub grecką soumą, o innych trunkach nawet nie wspominając.
Ta książka odsłoni przed Tobą wszelkie tajniki własnoręcznego wyrobu alkoholi. Jeżeli więc cenisz sobie przepyszne nalewki ziołowe lub owocowe, jeżeli uwielbiasz raczyć się likierami lub miodami pitnymi, jest to pozycja idealna dla Ciebie. Ten poradnik w sposób niezwykle prosty i przystępny przeprowadzi Cię przez wszelkie tajniki związane z produkcją napojów alkoholowych we własnym domu. Dzięki temu będziesz mieć okazję nauczyć się tego od podstaw. Dowiedz się zatem, jak skompletować niezbędną aparaturę i składniki oraz co z tym wszystkim dalej robić.
W książce tej znajdziesz ogromny zbiór praktycznych informacji na temat własnoręcznego wyrobu wina i piwa. W naszym kraju staje się to ostatnimi czasy coraz bardziej popularne. Powstaje całe mnóstwo małych winnic i browarów rzemieślniczych. Coraz więcej ludzi postanawia we własnym zakresie produkować piwo i wino. Mogą dzięki temu wypróbowywać nowe smaki i receptury, a poza tym, w tym przypadku smak i satysfakcja idą ze sobą w parze.