Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Dobra kuchnia. Kuchnia kaszubska
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Regionalna sztuka kulinarna w Polsce przez lata ulegała wielu wpływom. Nie inaczej rzecz miała się z odchodzącą powoli w zapomnienie, choć niezwykle wartościową, kuchnią kaszubską. Wyraźnie widoczne jest tutaj oddziaływanie Niemców i Szwedów, a także specyficzne uwarunkowania geograficzne.
Na kaszubskich stołach królują ryby – począwszy od śledzi przez szproty, flądry, łososie skończywszy na dorszach. Obecne są również takie potrawy jak zylce, gęsia okrasa oraz bulwy z kwaśnym mlekiem i szpyrkami. Kuchnia kaszubska to zbiór przepisów na charakterystyczne dla tego regionu potrawy, dzięki którym niezależnie od miejsca zamieszkania każdy będzie mógł mieć w domu kawałek Pomorza.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Regionalna sztuka kulinarna w Polsce przez lata ulegała wielu wpływom. Nie inaczej rzecz miała się z odchodzącą powoli w zapomnienie, choć niezwykle wartościową, kuchnią kaszubską. Wyraźnie widoczne jest tutaj oddziaływanie Niemców i Szwedów, a także specyficzne uwarunkowania geograficzne.
Na kaszubskich stołach królują ryby – począwszy od śledzi przez szproty, flądry, łososie skończywszy na dorszach. Obecne są również takie potrawy jak zylce, gęsia okrasa oraz bulwy z kwaśnym mlekiem i szpyrkami. Kuchnia kaszubska to zbiór przepisów na charakterystyczne dla tego regionu potrawy, dzięki którym niezależnie od miejsca zamieszkania każdy będzie mógł mieć w domu kawałek Pomorza.