Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Dieta w cukrzycy typu 2
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
W poradniku szczegółowo opisano dietę przeznaczoną dla osób z cukrzycą typu 2, która jednocześnie wspiera profilaktykę miażdżycy oraz chorób sercowo-naczyniowych. Przykładowe jadłospisy pokazują, jak komponować posiłki z niskim indeksem glikemicznym, wybierając odpowiednie produkty i techniki kulinarne. Dowiesz się, jakie składniki wybierać, aby ograniczyć nasycone kwasy tłuszczowe oraz zwiększyć ilość antyoksydantów i błonnika w diecie. Poradnik daje wskazówki, jak urozmaicić jadłospisy poprzez większe spożycie warzyw (w tym roślin strączkowych), tłustych ryb morskich, a także jak włączyć fermentowane produkty mleczne, takie jak jogurt, kefir czy maślanka. Zawiera również sugestie dotyczące dodatków, jak np. orzechy, nasiona, zioła i przyprawy, które mogą zastąpić sól w diecie. Jadłospisy są przykładem na to, jak smacznie i atrakcyjnie komponować posiłki dla osób z cukrzycą, nawet w przypadku diety o niższej kaloryczności. W przypadku nadwagi, zaleca się zwiększenie aktywności fizycznej i zastosowanie diety o obniżonej kaloryczności, najlepiej po konsultacji z lekarzem, który wskaże odpowiednią opcję.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
W poradniku szczegółowo opisano dietę przeznaczoną dla osób z cukrzycą typu 2, która jednocześnie wspiera profilaktykę miażdżycy oraz chorób sercowo-naczyniowych. Przykładowe jadłospisy pokazują, jak komponować posiłki z niskim indeksem glikemicznym, wybierając odpowiednie produkty i techniki kulinarne. Dowiesz się, jakie składniki wybierać, aby ograniczyć nasycone kwasy tłuszczowe oraz zwiększyć ilość antyoksydantów i błonnika w diecie. Poradnik daje wskazówki, jak urozmaicić jadłospisy poprzez większe spożycie warzyw (w tym roślin strączkowych), tłustych ryb morskich, a także jak włączyć fermentowane produkty mleczne, takie jak jogurt, kefir czy maślanka. Zawiera również sugestie dotyczące dodatków, jak np. orzechy, nasiona, zioła i przyprawy, które mogą zastąpić sól w diecie. Jadłospisy są przykładem na to, jak smacznie i atrakcyjnie komponować posiłki dla osób z cukrzycą, nawet w przypadku diety o niższej kaloryczności. W przypadku nadwagi, zaleca się zwiększenie aktywności fizycznej i zastosowanie diety o obniżonej kaloryczności, najlepiej po konsultacji z lekarzem, który wskaże odpowiednią opcję.
