Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Dieta w chorobach skóry
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Dietetyka to dynamicznie rozwijająca się dziedzina, w której odpowiednie odżywianie zaczyna odgrywać istotną rolę w leczeniu wielu schorzeń skórnych. Publikacja "Dieta w chorobach skóry", opracowana pod redakcją prof. dr. hab. n. med. Waldemara Placka, dostarcza najnowszych informacji na temat wpływu diety i składników odżywczych na profilaktykę i terapię takich chorób jak pokrzywka, atopowe zapalenie skóry, alergiczny wyprysk kontaktowy, choroby pęcherzowe, opryszczkowe zapalenie skóry, łuszczyca, dna moczanowa oraz różne formy trądziku.
Książka omawia również znaczenie przewodu pokarmowego w procesach immunologicznych organizmu i analizuje, w jaki sposób dieta wpływa na starzenie się skóry. Zagadnienia te zostały przedstawione w sposób przystępny i szczegółowy przez doświadczonych specjalistów, co czyni tę publikację cennym źródłem wiedzy.
Wyjątkowość tej pozycji na rynku polskim polega na jej kompleksowym podejściu do roli diety w leczeniu chorób skóry, zarówno tych, gdzie jej znaczenie jest dobrze znane, jak i tych, gdzie jest dopiero badane. "Dieta w chorobach skóry" to nieoceniony przewodnik nie tylko dla dermatologów, ale i lekarzy innych specjalizacji, dietetyków, specjalistów ds. żywienia oraz studentów zainteresowanych tymi zagadnieniami, i wszystkich osób chcących poszerzyć swoją wiedzę w tej dziedzinie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Dietetyka to dynamicznie rozwijająca się dziedzina, w której odpowiednie odżywianie zaczyna odgrywać istotną rolę w leczeniu wielu schorzeń skórnych. Publikacja "Dieta w chorobach skóry", opracowana pod redakcją prof. dr. hab. n. med. Waldemara Placka, dostarcza najnowszych informacji na temat wpływu diety i składników odżywczych na profilaktykę i terapię takich chorób jak pokrzywka, atopowe zapalenie skóry, alergiczny wyprysk kontaktowy, choroby pęcherzowe, opryszczkowe zapalenie skóry, łuszczyca, dna moczanowa oraz różne formy trądziku.
Książka omawia również znaczenie przewodu pokarmowego w procesach immunologicznych organizmu i analizuje, w jaki sposób dieta wpływa na starzenie się skóry. Zagadnienia te zostały przedstawione w sposób przystępny i szczegółowy przez doświadczonych specjalistów, co czyni tę publikację cennym źródłem wiedzy.
Wyjątkowość tej pozycji na rynku polskim polega na jej kompleksowym podejściu do roli diety w leczeniu chorób skóry, zarówno tych, gdzie jej znaczenie jest dobrze znane, jak i tych, gdzie jest dopiero badane. "Dieta w chorobach skóry" to nieoceniony przewodnik nie tylko dla dermatologów, ale i lekarzy innych specjalizacji, dietetyków, specjalistów ds. żywienia oraz studentów zainteresowanych tymi zagadnieniami, i wszystkich osób chcących poszerzyć swoją wiedzę w tej dziedzinie.
