Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.






Nowa
Książka nowa.





Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.





Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.





Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Dieta bezglutenowa
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Dieta bezglutenowa to jedno z najbardziej wymagających sposobów odżywiania, co często prowadzi osoby z celiakią do mało urozmaiconego i niesatysfakcjonującego menu. Ten poradnik oferuje cenne wskazówki, jak ułatwić codzienne życie i sprawić, aby bezglutenowe posiłki były smaczniejsze. Autorka kieruje swoją uwagę na różnorodność produktów pieczonych, dania jednogarnkowe i makarony. Oprócz powszechnie stosowanej mąki ryżowej, w przepisach pojawiają się też mąka z sorgo i fasolowa, które wzbogacają dietę o dodatkowe składniki odżywcze i są doskonałe do pieczonych potraw. W związku z tym, że osoby z celiakią często mają problemy z trawieniem laktozy, przepisy eliminują produkty mleczne na rzecz alternatyw, takich jak mączka migdałowa czy mleko w proszku bez laktozy. Receptury są elastyczne i mogą być dostosowane do innych potrzeb dietetycznych: przykładowo, cukier można zastąpić słodzikiem, a mąkę sojową - mąką fasolową lub ryżową. Osoby dbające o zwiększoną ilość błonnika w diecie mogą zamienić białą mąkę ryżową na brązową lub wzbogacić posiłki otrębami ryżowymi. Uwagi: Obwoluta i oprawa książki są zabrudzone i porysowane, brzegi stron zakurzone, a rogi uszkodzone.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
nowa
43.96 zł
jak nowa

- niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania
- książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji
Wysyłka w ciągu 24h + czas dostawy
dobry
widoczne ślady używania
Dieta bezglutenowa to jedno z najbardziej wymagających sposobów odżywiania, co często prowadzi osoby z celiakią do mało urozmaiconego i niesatysfakcjonującego menu. Ten poradnik oferuje cenne wskazówki, jak ułatwić codzienne życie i sprawić, aby bezglutenowe posiłki były smaczniejsze. Autorka kieruje swoją uwagę na różnorodność produktów pieczonych, dania jednogarnkowe i makarony. Oprócz powszechnie stosowanej mąki ryżowej, w przepisach pojawiają się też mąka z sorgo i fasolowa, które wzbogacają dietę o dodatkowe składniki odżywcze i są doskonałe do pieczonych potraw. W związku z tym, że osoby z celiakią często mają problemy z trawieniem laktozy, przepisy eliminują produkty mleczne na rzecz alternatyw, takich jak mączka migdałowa czy mleko w proszku bez laktozy. Receptury są elastyczne i mogą być dostosowane do innych potrzeb dietetycznych: przykładowo, cukier można zastąpić słodzikiem, a mąkę sojową - mąką fasolową lub ryżową. Osoby dbające o zwiększoną ilość błonnika w diecie mogą zamienić białą mąkę ryżową na brązową lub wzbogacić posiłki otrębami ryżowymi. Uwagi: Obwoluta i oprawa książki są zabrudzone i porysowane, brzegi stron zakurzone, a rogi uszkodzone.