Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Daj gryza. Smakowite historie o jedzeniu
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Wybierz się w kulinarną podróż pełną smaków i aromatów z pięciu kontynentów dzięki tej inspirującej książce. Zastanawialiście się kiedyś, skąd wywodzą się tak popularne składniki jak kukurydza, pszenica czy ziemniaki? Czy wiecie, jakie potrawy mają swoje korzenie w Turcji, Włoszech czy Nigerii? A może marzycie o zrobieniu własnoręcznie wietnamskiego naleśnika, brazylijskich pralinek czy unikalnego węgierskiego lecza?
Ta książka to prawdziwa uczta dla zmysłów, zabierająca w podróż kulinarną, w której odwiedzicie aż 26 krajów z różnych zakątków świata. Dzięki wspaniałym ilustracjom autorstwa Aleksandry i Daniela Mizielińskich, przeniesiecie się na marokańską ucztę, pływający wietnamski targ czy do środowiska argentyńskich gauczów. Poznacie różnorodność dań i dowiecie się, jak jedzenie odzwierciedla historię, kulturę oraz przyrodę poszczególnych regionów. Odkryjecie, jak przyrządzać smaczne i nieskomplikowane potrawy z każdego kontynentu.
Książka jest zorganizowana w formie rozdziałów, z każdym skupionym na jednym kraje. W środku znajdziecie ciekawe informacje o składnikach i tradycjach kulinarnych, a także dwa proste przepisy, które z łatwością odtworzycie w domu. Wszystko to ułatwi wam spis treści, indeks oraz oś czasu z kluczowymi wydarzeniami kulinarnymi, które pomogą w odkrywaniu smakowitych ciekawostek.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Wybierz się w kulinarną podróż pełną smaków i aromatów z pięciu kontynentów dzięki tej inspirującej książce. Zastanawialiście się kiedyś, skąd wywodzą się tak popularne składniki jak kukurydza, pszenica czy ziemniaki? Czy wiecie, jakie potrawy mają swoje korzenie w Turcji, Włoszech czy Nigerii? A może marzycie o zrobieniu własnoręcznie wietnamskiego naleśnika, brazylijskich pralinek czy unikalnego węgierskiego lecza?
Ta książka to prawdziwa uczta dla zmysłów, zabierająca w podróż kulinarną, w której odwiedzicie aż 26 krajów z różnych zakątków świata. Dzięki wspaniałym ilustracjom autorstwa Aleksandry i Daniela Mizielińskich, przeniesiecie się na marokańską ucztę, pływający wietnamski targ czy do środowiska argentyńskich gauczów. Poznacie różnorodność dań i dowiecie się, jak jedzenie odzwierciedla historię, kulturę oraz przyrodę poszczególnych regionów. Odkryjecie, jak przyrządzać smaczne i nieskomplikowane potrawy z każdego kontynentu.
Książka jest zorganizowana w formie rozdziałów, z każdym skupionym na jednym kraje. W środku znajdziecie ciekawe informacje o składnikach i tradycjach kulinarnych, a także dwa proste przepisy, które z łatwością odtworzycie w domu. Wszystko to ułatwi wam spis treści, indeks oraz oś czasu z kluczowymi wydarzeniami kulinarnymi, które pomogą w odkrywaniu smakowitych ciekawostek.
