Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Alkohole w Polsce i na świecie
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka „Alkohole w Polsce i na świecie – przewodnik barmana” to wyjątkowa publikacja autorstwa Macieja i Łukasza Zarzeckich, dwóch cenionych ekspertów związanych z Ogólnopolską Szkołą Barmanów. To bogato ilustrowane, 360-stronicowe dzieło oferuje niespotykane wcześniej na polskim rynku spojrzenie na świat mocnych trunków. Czytelnik znajdzie tu szczegółowe informacje o takich alkoholach jak wódka, gin, whisky z różnych regionów świata (w tym ze Szkocji, Irlandii, Stanów Zjednoczonych, Kanady i Japonii), brandy, koniak, armaniak, calvados, brandy de Jerez, a także rozmaite likiery, tequila, mezcal czy sotol.
Autorzy przywiązali dużą wagę do przedstawienia znaczenia tych alkoholi na polskim rynku, nie zapominając jednak o markach globalnych, które są kluczowe dla klasycznej miksologii. Szczególną uwagę poświęcono także rodzimym, niszowym producentom, którzy, czerpiąc z bogatej tradycji polskiego gorzelnictwa, tworzą unikatowe i wyjątkowej jakości trunki.
Książka poszerza także tematykę na inne alkohole, takie jak piwo, wermuty oraz klasyczne koktajle. Maciej Zarzecki wraz z Łukaszem zaprosili do współpracy kilku specjalistów. Dr hab. Edyta Lipińska z SGGW w Warszawie zajęła się rozdziałem „Historia i technologia napojów alkoholowych”, Michał Bardel z magazynu „Czas Wina” opisał wermuty, natomiast Maciej Chołdrych, założyciel Piwoznawców, przedstawił szeroki przegląd piwa. Ostatni rozdział, poświęcony historii kultowych drinków, stworzyli Rafał Ciesielski i Jacek Wojdyło z BarMagazyn.pl, zapewniając czytelnikom pasjonującą podróż po świecie miksologii.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka „Alkohole w Polsce i na świecie – przewodnik barmana” to wyjątkowa publikacja autorstwa Macieja i Łukasza Zarzeckich, dwóch cenionych ekspertów związanych z Ogólnopolską Szkołą Barmanów. To bogato ilustrowane, 360-stronicowe dzieło oferuje niespotykane wcześniej na polskim rynku spojrzenie na świat mocnych trunków. Czytelnik znajdzie tu szczegółowe informacje o takich alkoholach jak wódka, gin, whisky z różnych regionów świata (w tym ze Szkocji, Irlandii, Stanów Zjednoczonych, Kanady i Japonii), brandy, koniak, armaniak, calvados, brandy de Jerez, a także rozmaite likiery, tequila, mezcal czy sotol.
Autorzy przywiązali dużą wagę do przedstawienia znaczenia tych alkoholi na polskim rynku, nie zapominając jednak o markach globalnych, które są kluczowe dla klasycznej miksologii. Szczególną uwagę poświęcono także rodzimym, niszowym producentom, którzy, czerpiąc z bogatej tradycji polskiego gorzelnictwa, tworzą unikatowe i wyjątkowej jakości trunki.
Książka poszerza także tematykę na inne alkohole, takie jak piwo, wermuty oraz klasyczne koktajle. Maciej Zarzecki wraz z Łukaszem zaprosili do współpracy kilku specjalistów. Dr hab. Edyta Lipińska z SGGW w Warszawie zajęła się rozdziałem „Historia i technologia napojów alkoholowych”, Michał Bardel z magazynu „Czas Wina” opisał wermuty, natomiast Maciej Chołdrych, założyciel Piwoznawców, przedstawił szeroki przegląd piwa. Ostatni rozdział, poświęcony historii kultowych drinków, stworzyli Rafał Ciesielski i Jacek Wojdyło z BarMagazyn.pl, zapewniając czytelnikom pasjonującą podróż po świecie miksologii.
