InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Żywność pełni wyjątkowo ważną rolę w naszym życiu. Jedzenie jest dla wszystkich z nas koniecznością, dla wielu przyjemnością, a dla nielicznych, obsesją. W swojej historii ludzkość stworzyła mnóstwo potraw, które zdobią nasze stoły, ale jeśli prawdą jest, że jesteśmy tym, co jemy, to równie prawdziwe wydaje się twierdzenie, iż to, co jemy, czyni nas tym, kim jesteśmy.
50 produktów spożywczych, które zmieniły bieg historii to fascynujący i pięknie ilustrowany przewodnik po produktach spożywczych, które miały znaczący wpływ na rozwój współczesnej cywilizacji. Zaczynając od naszych przodków prowadzących łowiecko-zbieracki tryb życia, ta gastronomiczna odyseja zaprowadzi nas w końcu do modyfikowanej genetycznie żywności. Przekonajcie się jak cukier napędzał handel niewolnikami, dlaczego owsiane ciasteczka były tak ważne w czasie pierwszej wojny światowej i jak prosta zupa może stać się inspiracja dla artysty.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Żywność pełni wyjątkowo ważną rolę w naszym życiu. Jedzenie jest dla wszystkich z nas koniecznością, dla wielu przyjemnością, a dla nielicznych, obsesją. W swojej historii ludzkość stworzyła mnóstwo potraw, które zdobią nasze stoły, ale jeśli prawdą jest, że jesteśmy tym, co jemy, to równie prawdziwe wydaje się twierdzenie, iż to, co jemy, czyni nas tym, kim jesteśmy.
50 produktów spożywczych, które zmieniły bieg historii to fascynujący i pięknie ilustrowany przewodnik po produktach spożywczych, które miały znaczący wpływ na rozwój współczesnej cywilizacji. Zaczynając od naszych przodków prowadzących łowiecko-zbieracki tryb życia, ta gastronomiczna odyseja zaprowadzi nas w końcu do modyfikowanej genetycznie żywności. Przekonajcie się jak cukier napędzał handel niewolnikami, dlaczego owsiane ciasteczka były tak ważne w czasie pierwszej wojny światowej i jak prosta zupa może stać się inspiracja dla artysty.