Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Nowe, zaktualizowane wydanie znanego słownika, pierwotnie wydanego w 2001 roku jako "Słownik terminów żywieniowych", jest teraz jeszcze bardziej wszechstronne. Książka oferuje około 1350 haseł obejmujących różnorodne aspekty związane z żywieniem, takie jak podstawowe pojęcia, składniki odżywcze oraz choroby, których rozwój lub zapobieganie jest związane z jakością diety i sposobem żywienia. Znajdziemy tu również wybrane zagadnienia z zakresu fizjologii i biochemii żywienia.
W najnowszej edycji dodano 145 nowych terminów oraz zaktualizowano wiele z istniejących haseł, w oparciu o jednolity tekst ustawy dotyczący warunków zdrowotnych żywności i żywienia zgodny z przepisami Unii Europejskiej. Dodatkowo, na końcu książki zamieszczono angielskie odpowiedniki terminów, co znacznie ułatwia tłumaczenie specjalistycznych tekstów żywieniowych.
Całość materiału została dostosowana do podręczników "Żywienie człowieka. T. 1" oraz "Żywienie człowieka zdrowego i chorego. T. 2", co czyni słownik szczególnie przydatnym dla studentów uczelni rolniczych i medycznych specjalizujących się w żywieniu człowieka. To także nieocenione źródło wiedzy dla praktyków w tej dziedzinie, takich jak lekarze, dietetycy, technolodzy żywności, a także osoby odpowiedzialne za planowanie diety w szpitalach i ośrodkach zdrowia. Książka będzie interesująca również dla wszystkich, którzy chcą zgłębić tematykę odżywiania.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Nowe, zaktualizowane wydanie znanego słownika, pierwotnie wydanego w 2001 roku jako "Słownik terminów żywieniowych", jest teraz jeszcze bardziej wszechstronne. Książka oferuje około 1350 haseł obejmujących różnorodne aspekty związane z żywieniem, takie jak podstawowe pojęcia, składniki odżywcze oraz choroby, których rozwój lub zapobieganie jest związane z jakością diety i sposobem żywienia. Znajdziemy tu również wybrane zagadnienia z zakresu fizjologii i biochemii żywienia.
W najnowszej edycji dodano 145 nowych terminów oraz zaktualizowano wiele z istniejących haseł, w oparciu o jednolity tekst ustawy dotyczący warunków zdrowotnych żywności i żywienia zgodny z przepisami Unii Europejskiej. Dodatkowo, na końcu książki zamieszczono angielskie odpowiedniki terminów, co znacznie ułatwia tłumaczenie specjalistycznych tekstów żywieniowych.
Całość materiału została dostosowana do podręczników "Żywienie człowieka. T. 1" oraz "Żywienie człowieka zdrowego i chorego. T. 2", co czyni słownik szczególnie przydatnym dla studentów uczelni rolniczych i medycznych specjalizujących się w żywieniu człowieka. To także nieocenione źródło wiedzy dla praktyków w tej dziedzinie, takich jak lekarze, dietetycy, technolodzy żywności, a także osoby odpowiedzialne za planowanie diety w szpitalach i ośrodkach zdrowia. Książka będzie interesująca również dla wszystkich, którzy chcą zgłębić tematykę odżywiania.
