InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Zupy są popularną, lubianą potrawą w kuchni polskiej i stanowią ważną pozycję codziennego menu. Jada się je od rana do wieczora. Rano jest to zupa mleczna, w południe miseczka zupy na lunch, a w porze obiadowej stanowi często podstawę obiadu. Może też zastąpić cały obiad, jeśli jest to pożywna, gęsta zupa z "wkładką" mięsną, podana z pajdą chleba.
W naszych domach, spośród kilkuset rodzajów zup, gotuje się przez cały rok, na okrągło, najwyżej kilka. Najczęściej są to: pomidorowa, ogórkowa, żurek, kapuśniak, grochówka i rosół.
Tymczasem zupy należy dobierać zgodnie z porami roku, używając dostępnych w tym czasie warzyw i owoców – powinny być pożywne jesienią i zimą, lekkie wiosną i latem. Tak postępując dogadza się nie tylko podniebieniu, ale całemu organizmowi, dostarczając mu świeżych witamin i soli mineralnych. Przedstawiamy Państwu kilkadziesiąt interesujących propozycji na niezwykle smaczne, łatwe w przygotowaniu z powszechnie dostępnych składników, zdrowe i oryginalne w smaku zupy, nie pomijając oczywiście przepisów na lubiane zupy tradycyjne.
Ci, którzy nie czuli się dotąd w kuchni zbyt mocno, powinni zacząć edukację kulinarną od gotowania zup. Zupa nie może się nie udać! Zawsze jej smak można poprawić przyprawami lub ziołami według własnego pomysłu.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Zupy są popularną, lubianą potrawą w kuchni polskiej i stanowią ważną pozycję codziennego menu. Jada się je od rana do wieczora. Rano jest to zupa mleczna, w południe miseczka zupy na lunch, a w porze obiadowej stanowi często podstawę obiadu. Może też zastąpić cały obiad, jeśli jest to pożywna, gęsta zupa z "wkładką" mięsną, podana z pajdą chleba.
W naszych domach, spośród kilkuset rodzajów zup, gotuje się przez cały rok, na okrągło, najwyżej kilka. Najczęściej są to: pomidorowa, ogórkowa, żurek, kapuśniak, grochówka i rosół.
Tymczasem zupy należy dobierać zgodnie z porami roku, używając dostępnych w tym czasie warzyw i owoców – powinny być pożywne jesienią i zimą, lekkie wiosną i latem. Tak postępując dogadza się nie tylko podniebieniu, ale całemu organizmowi, dostarczając mu świeżych witamin i soli mineralnych. Przedstawiamy Państwu kilkadziesiąt interesujących propozycji na niezwykle smaczne, łatwe w przygotowaniu z powszechnie dostępnych składników, zdrowe i oryginalne w smaku zupy, nie pomijając oczywiście przepisów na lubiane zupy tradycyjne.
Ci, którzy nie czuli się dotąd w kuchni zbyt mocno, powinni zacząć edukację kulinarną od gotowania zup. Zupa nie może się nie udać! Zawsze jej smak można poprawić przyprawami lub ziołami według własnego pomysłu.