Książka - Ziemniaki. 50 łatwych przepisów

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Ziemniaki. 50 łatwych przepisów

Ziemniaki. 50 łatwych przepisów

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Ziemniak, choć z wyglądu często niezgrabny, o korpulentnej sylwetce i kolorach oscylujących między żółcią, czerwienią a fioletem, jest prawdziwą perłą wśród warzyw. Łatwy w uprawie i przechowywaniu, ten jedyny w swoim rodzaju smak oraz wszechstronność sprawiają, że ziemniak jest niezastąpionym składnikiem w kuchniach całego świata. Sposobów na jego przygotowanie jest nieskończona ilość: można go gotować na parze, w wodzie, piec, smażyć w głębokim tłuszczu lub na patelni, a także serwować na zimno czy gorąco, obrany lub w skórce, w całości lub pokrojony. Samodzielnie czy w towarzystwie rozmaitych dodatków, ziemniak zawsze tworzy podstawę kulinarnego dzieła sztuki.

Academia Barilla, międzynarodowy ośrodek poświęcony popularyzacji kuchni włoskiej, zebrała 50 przepisów z ziemniakami w roli głównej. Wśród tych przepisów znajdują się tradycyjne dania z Włoch, takie jak typowy dla Kampanii i Kalabrii gatto di patate (tort ziemniaczany), trenette z sosem pesto z Genui, a także charakterystyczne dla Furlanii-Wenecji Julijskiej fricos z ziemniaków. Inne receptury łączą ziemniaka z klasycznymi składnikami włoskiej kuchni, jak sery montasio, parmezan, boczek, kiełbaski cotechino, orzechy włoskie, prawdziwki czy baccalà. Co ciekawe, w kolekcji znalazły się również potrawy spoza Włoch, jak rosyjskie bliny czy szwajcarskie rosti, które Academia Barilla doceniła za podstawowe składniki, prostotę, a także za duch współdzielenia tych smaków z innymi.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Ziemniak, choć z wyglądu często niezgrabny, o korpulentnej sylwetce i kolorach oscylujących między żółcią, czerwienią a fioletem, jest prawdziwą perłą wśród warzyw. Łatwy w uprawie i przechowywaniu, ten jedyny w swoim rodzaju smak oraz wszechstronność sprawiają, że ziemniak jest niezastąpionym składnikiem w kuchniach całego świata. Sposobów na jego przygotowanie jest nieskończona ilość: można go gotować na parze, w wodzie, piec, smażyć w głębokim tłuszczu lub na patelni, a także serwować na zimno czy gorąco, obrany lub w skórce, w całości lub pokrojony. Samodzielnie czy w towarzystwie rozmaitych dodatków, ziemniak zawsze tworzy podstawę kulinarnego dzieła sztuki.

Academia Barilla, międzynarodowy ośrodek poświęcony popularyzacji kuchni włoskiej, zebrała 50 przepisów z ziemniakami w roli głównej. Wśród tych przepisów znajdują się tradycyjne dania z Włoch, takie jak typowy dla Kampanii i Kalabrii gatto di patate (tort ziemniaczany), trenette z sosem pesto z Genui, a także charakterystyczne dla Furlanii-Wenecji Julijskiej fricos z ziemniaków. Inne receptury łączą ziemniaka z klasycznymi składnikami włoskiej kuchni, jak sery montasio, parmezan, boczek, kiełbaski cotechino, orzechy włoskie, prawdziwki czy baccalà. Co ciekawe, w kolekcji znalazły się również potrawy spoza Włoch, jak rosyjskie bliny czy szwajcarskie rosti, które Academia Barilla doceniła za podstawowe składniki, prostotę, a także za duch współdzielenia tych smaków z innymi.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: - zł
Okładka: Twarda
Ilość stron: 128
Rok wydania: 2012
Rozmiar: 185 × 235 mm
ID: 9788378448891

Inne książki tych autorów

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info