Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Ziemniaki. 50 łatwych przepisów
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Ziemniak, choć z wyglądu często niezgrabny, o korpulentnej sylwetce i kolorach oscylujących między żółcią, czerwienią a fioletem, jest prawdziwą perłą wśród warzyw. Łatwy w uprawie i przechowywaniu, ten jedyny w swoim rodzaju smak oraz wszechstronność sprawiają, że ziemniak jest niezastąpionym składnikiem w kuchniach całego świata. Sposobów na jego przygotowanie jest nieskończona ilość: można go gotować na parze, w wodzie, piec, smażyć w głębokim tłuszczu lub na patelni, a także serwować na zimno czy gorąco, obrany lub w skórce, w całości lub pokrojony. Samodzielnie czy w towarzystwie rozmaitych dodatków, ziemniak zawsze tworzy podstawę kulinarnego dzieła sztuki.
Academia Barilla, międzynarodowy ośrodek poświęcony popularyzacji kuchni włoskiej, zebrała 50 przepisów z ziemniakami w roli głównej. Wśród tych przepisów znajdują się tradycyjne dania z Włoch, takie jak typowy dla Kampanii i Kalabrii gatto di patate (tort ziemniaczany), trenette z sosem pesto z Genui, a także charakterystyczne dla Furlanii-Wenecji Julijskiej fricos z ziemniaków. Inne receptury łączą ziemniaka z klasycznymi składnikami włoskiej kuchni, jak sery montasio, parmezan, boczek, kiełbaski cotechino, orzechy włoskie, prawdziwki czy baccalà. Co ciekawe, w kolekcji znalazły się również potrawy spoza Włoch, jak rosyjskie bliny czy szwajcarskie rosti, które Academia Barilla doceniła za podstawowe składniki, prostotę, a także za duch współdzielenia tych smaków z innymi.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Ziemniak, choć z wyglądu często niezgrabny, o korpulentnej sylwetce i kolorach oscylujących między żółcią, czerwienią a fioletem, jest prawdziwą perłą wśród warzyw. Łatwy w uprawie i przechowywaniu, ten jedyny w swoim rodzaju smak oraz wszechstronność sprawiają, że ziemniak jest niezastąpionym składnikiem w kuchniach całego świata. Sposobów na jego przygotowanie jest nieskończona ilość: można go gotować na parze, w wodzie, piec, smażyć w głębokim tłuszczu lub na patelni, a także serwować na zimno czy gorąco, obrany lub w skórce, w całości lub pokrojony. Samodzielnie czy w towarzystwie rozmaitych dodatków, ziemniak zawsze tworzy podstawę kulinarnego dzieła sztuki.
Academia Barilla, międzynarodowy ośrodek poświęcony popularyzacji kuchni włoskiej, zebrała 50 przepisów z ziemniakami w roli głównej. Wśród tych przepisów znajdują się tradycyjne dania z Włoch, takie jak typowy dla Kampanii i Kalabrii gatto di patate (tort ziemniaczany), trenette z sosem pesto z Genui, a także charakterystyczne dla Furlanii-Wenecji Julijskiej fricos z ziemniaków. Inne receptury łączą ziemniaka z klasycznymi składnikami włoskiej kuchni, jak sery montasio, parmezan, boczek, kiełbaski cotechino, orzechy włoskie, prawdziwki czy baccalà. Co ciekawe, w kolekcji znalazły się również potrawy spoza Włoch, jak rosyjskie bliny czy szwajcarskie rosti, które Academia Barilla doceniła za podstawowe składniki, prostotę, a także za duch współdzielenia tych smaków z innymi.
