Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Wege. Dieta roślinna w praktyce
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
„Wege – dieta roślinna w praktyce” jest to przewodnik po diecie roślinnej, który powinien przeczytać każdy wegetarianin, weganin oraz dietetyk. Nie wystarczy powiedzieć sobie „od dziś przestaję jeść mięso”. Posiłki bezmięsne są obecnie bardzo popularne powinny być również dobrze zbilansowane. Jeżeli w diecie zabraknie ważnych składników (m.in. wapnia, żelaza, cynku, witaminy B12 itd.), taki sposób żywienia będzie prowadził do niedoborów i złego stanu zdrowia. Dzięki temu poradnikowi dowiesz się, w jaki sposób mądrze zbilansować dietę roślinną, uniknąć błędów żywieniowych i niedoborów. Ponad 320 stron praktycznej wiedzy o składnikach odżywczych, na które w diecie wegańskiej warto zwrócić uwagę. Ponadto, w książce znajdziesz przykłady zestawień produktów, jadłospisów oraz informacje o składnikach, które należy suplementować. Tę książkę powinni przeczytać nie tylko wegetarianie i weganie, ale również dietetycy i lekarze, gdyż w programie studiów w tym temacie informacji jest bardzo niewiele lub nie ma w ogóle. „Wege – dieta roślinna w praktyce” jest to przewodnik dopasowany do wegan i wegetarian żyjących w Polsce. Produkty opisane w książce są łatwo dostępne, dzięki czemu nie trzeba wyszukiwać ich w internecie czy zamawiać z zagranicy. Wystarczy udać się do warzywniaka lub supermarketu. Książka napisana jest prostym językiem, dzięki czemu treści w niej zawarte będą zrozumiałe zarówno dla specjalistów żywienia, jak i dla osób, które nie pracują w tej branży. Jednocześnie wszystkie informacje zawarte w poradniku są poparte badaniami naukowymi oraz własnym doświadczeniem autorki. Co znajdziesz w książce: Informacje poparte badaniami naukowymi Przegląd wiadomości na temat diet roślinnych, korzystne właściwości zdrowotne oraz informacje o potencjalnych niedoborach i ich skutkach Jakie znaczenie dla organizmu mają poszczególne składniki odżywcze i gdzie ich szukać w produktach roślinnych Jak powinny wyglądać prawidłowo zbilansowane posiłki oparte na żywności pochodzenia roślinnego W jaki sposób bilansować dietę dla osób dorosłych, ale również kobiet ciężarnych, dzieci, osób starszych oraz aktywnych fizycznie Praktyczne porady na temat robienia zakupów, komponowania posiłków, odchudzania czy przytycia na diecie roślinnej Dla kogo jest ta książka: Dla wegan i wegetarian Dla osób zainteresowanych wpływem diet roślinnych na zdrowie Dla rodziców dzieci na diecie roślinnej
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
„Wege – dieta roślinna w praktyce” jest to przewodnik po diecie roślinnej, który powinien przeczytać każdy wegetarianin, weganin oraz dietetyk. Nie wystarczy powiedzieć sobie „od dziś przestaję jeść mięso”. Posiłki bezmięsne są obecnie bardzo popularne powinny być również dobrze zbilansowane. Jeżeli w diecie zabraknie ważnych składników (m.in. wapnia, żelaza, cynku, witaminy B12 itd.), taki sposób żywienia będzie prowadził do niedoborów i złego stanu zdrowia. Dzięki temu poradnikowi dowiesz się, w jaki sposób mądrze zbilansować dietę roślinną, uniknąć błędów żywieniowych i niedoborów. Ponad 320 stron praktycznej wiedzy o składnikach odżywczych, na które w diecie wegańskiej warto zwrócić uwagę. Ponadto, w książce znajdziesz przykłady zestawień produktów, jadłospisów oraz informacje o składnikach, które należy suplementować. Tę książkę powinni przeczytać nie tylko wegetarianie i weganie, ale również dietetycy i lekarze, gdyż w programie studiów w tym temacie informacji jest bardzo niewiele lub nie ma w ogóle. „Wege – dieta roślinna w praktyce” jest to przewodnik dopasowany do wegan i wegetarian żyjących w Polsce. Produkty opisane w książce są łatwo dostępne, dzięki czemu nie trzeba wyszukiwać ich w internecie czy zamawiać z zagranicy. Wystarczy udać się do warzywniaka lub supermarketu. Książka napisana jest prostym językiem, dzięki czemu treści w niej zawarte będą zrozumiałe zarówno dla specjalistów żywienia, jak i dla osób, które nie pracują w tej branży. Jednocześnie wszystkie informacje zawarte w poradniku są poparte badaniami naukowymi oraz własnym doświadczeniem autorki. Co znajdziesz w książce: Informacje poparte badaniami naukowymi Przegląd wiadomości na temat diet roślinnych, korzystne właściwości zdrowotne oraz informacje o potencjalnych niedoborach i ich skutkach Jakie znaczenie dla organizmu mają poszczególne składniki odżywcze i gdzie ich szukać w produktach roślinnych Jak powinny wyglądać prawidłowo zbilansowane posiłki oparte na żywności pochodzenia roślinnego W jaki sposób bilansować dietę dla osób dorosłych, ale również kobiet ciężarnych, dzieci, osób starszych oraz aktywnych fizycznie Praktyczne porady na temat robienia zakupów, komponowania posiłków, odchudzania czy przytycia na diecie roślinnej Dla kogo jest ta książka: Dla wegan i wegetarian Dla osób zainteresowanych wpływem diet roślinnych na zdrowie Dla rodziców dzieci na diecie roślinnej