Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Tutto bene. Opowieści o włoskiej kuchni Flavii
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Flavia Borawska odkrywa tajniki kuchni, inspirując się zarówno dawnymi tradycjami polskimi, jak i bogactwem smaków z Florencji i Toskanii. Jej książka oferuje niepowtarzalną podróż kulinarną z Warszawy do Villi Calcinaia, znajdującej się w malowniczym Chianti Classico, a Małgosia Minta starannie opisuje to bogactwo smaków i aromatów. Pełne słońca smaki oliwy, dojrzałe pomidory, aromatyczne masło i makaron czy brzoskwinie marynowane w winie tworzą smakową opowieść o autorskiej kuchni Flavii.
Flavia gotuje z głębokim szacunkiem dla tradycji, wspomnień oraz rodzinnych historii, jednocześnie nie zamykając się na nowe doświadczenia. Podróżując, zdobywa nowe kulinarne inspiracje, które później aplikują w swojej kuchni. Nawet proste połączenia, jak cukinia z miętą czy pieczone pomidory, posłużą Flavii do stworzenia czegoś wyjątkowego, bazując na jej umiejętności wydobywania esencji smaku z każdego produktu. Kluczowa jest kreatywność, precyzja oraz szacunek do jedzenia, a najważniejsza pozostaje miłość do bliskich, dla których gotuje.
Flavia, uznana szefowa kuchni, absolwentka prestiżowej akademii kulinarnej Le Cordon Bleu oraz laureatka nagrody Kobieta Szef 2020 polskiej edycji przewodnika Gault et Millau, łączy w swojej kuchni wpływy włoskie z inspiracjami z całego świata. Małgosia Minta, reporterka i autorka książek, również specjalistka od kulinarnych trendów, prowadzi swojego popularnego bloga Minta Eats i nie wyobraża sobie życia bez masła, pomidorów i podróży.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Flavia Borawska odkrywa tajniki kuchni, inspirując się zarówno dawnymi tradycjami polskimi, jak i bogactwem smaków z Florencji i Toskanii. Jej książka oferuje niepowtarzalną podróż kulinarną z Warszawy do Villi Calcinaia, znajdującej się w malowniczym Chianti Classico, a Małgosia Minta starannie opisuje to bogactwo smaków i aromatów. Pełne słońca smaki oliwy, dojrzałe pomidory, aromatyczne masło i makaron czy brzoskwinie marynowane w winie tworzą smakową opowieść o autorskiej kuchni Flavii.
Flavia gotuje z głębokim szacunkiem dla tradycji, wspomnień oraz rodzinnych historii, jednocześnie nie zamykając się na nowe doświadczenia. Podróżując, zdobywa nowe kulinarne inspiracje, które później aplikują w swojej kuchni. Nawet proste połączenia, jak cukinia z miętą czy pieczone pomidory, posłużą Flavii do stworzenia czegoś wyjątkowego, bazując na jej umiejętności wydobywania esencji smaku z każdego produktu. Kluczowa jest kreatywność, precyzja oraz szacunek do jedzenia, a najważniejsza pozostaje miłość do bliskich, dla których gotuje.
Flavia, uznana szefowa kuchni, absolwentka prestiżowej akademii kulinarnej Le Cordon Bleu oraz laureatka nagrody Kobieta Szef 2020 polskiej edycji przewodnika Gault et Millau, łączy w swojej kuchni wpływy włoskie z inspiracjami z całego świata. Małgosia Minta, reporterka i autorka książek, również specjalistka od kulinarnych trendów, prowadzi swojego popularnego bloga Minta Eats i nie wyobraża sobie życia bez masła, pomidorów i podróży.
