Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Tak dziś jemy. Biografia jedzenia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Nigdy wcześniej nie mieliśmy do czynienia z tak szeroką gamą superfoods i różnorodnością chipsów. Jednocześnie, nigdy wcześniej nie doświadczaliśmy takich trudności w określeniu, czym jest jedzenie. Czy wiedziałeś, że na Islandii hoduje się banany, a w Danii czosnek pojawił się w kuchni dopiero trzy dekady temu? W ciągu dwóch pokoleń doszło do globalnej transformacji. Tradycyjne diety, bazujące na niewielu składnikach, zostały zepchnięte przez różnorodne mody i trendy, a media pełne są samozwańczych dietetyków, co sprawia, że czujemy się coraz bardziej zagubieni.
Dla niektórych z nas otworzyły się drzwi do nowych możliwości; mamy dostęp do egzotycznych ziół, robimy zakupy na lokalnych targach i wymieniamy się przepisami na wyszukane potrawy. Inni jednak coraz częściej doświadczają negatywnych skutków jedzenia, takich jak cukrzyca czy choroby serca, występujące na niespotykaną dotychczas skalę. Zdrowe jedzenie jest droższe i trudniej dostępne, a paradoksalnie, otyłość zaczyna iść w parze z niedożywieniem.
„Tak dziś jemy” to fascynujący reportaż, który bada zjawisko zanikającej godziny lunchu, popularyzację sproszkowanych zamienników posiłków jak Huel, brak czasu na gotowanie oraz wzrost zainteresowania weganizmem i usługami dostarczania jedzenia, takimi jak Uber Eats. Jeśli ciekawi Cię, jak rewolucja żywieniowa kształtuje nasze zdrowie, relacje społeczne i świat wokół nas, ta książka jest właśnie dla Ciebie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Nigdy wcześniej nie mieliśmy do czynienia z tak szeroką gamą superfoods i różnorodnością chipsów. Jednocześnie, nigdy wcześniej nie doświadczaliśmy takich trudności w określeniu, czym jest jedzenie. Czy wiedziałeś, że na Islandii hoduje się banany, a w Danii czosnek pojawił się w kuchni dopiero trzy dekady temu? W ciągu dwóch pokoleń doszło do globalnej transformacji. Tradycyjne diety, bazujące na niewielu składnikach, zostały zepchnięte przez różnorodne mody i trendy, a media pełne są samozwańczych dietetyków, co sprawia, że czujemy się coraz bardziej zagubieni.
Dla niektórych z nas otworzyły się drzwi do nowych możliwości; mamy dostęp do egzotycznych ziół, robimy zakupy na lokalnych targach i wymieniamy się przepisami na wyszukane potrawy. Inni jednak coraz częściej doświadczają negatywnych skutków jedzenia, takich jak cukrzyca czy choroby serca, występujące na niespotykaną dotychczas skalę. Zdrowe jedzenie jest droższe i trudniej dostępne, a paradoksalnie, otyłość zaczyna iść w parze z niedożywieniem.
„Tak dziś jemy” to fascynujący reportaż, który bada zjawisko zanikającej godziny lunchu, popularyzację sproszkowanych zamienników posiłków jak Huel, brak czasu na gotowanie oraz wzrost zainteresowania weganizmem i usługami dostarczania jedzenia, takimi jak Uber Eats. Jeśli ciekawi Cię, jak rewolucja żywieniowa kształtuje nasze zdrowie, relacje społeczne i świat wokół nas, ta książka jest właśnie dla Ciebie.
