Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Odkryj świat 100 przepisów obejmujących tradycyjne potrawy szabatowe, klasyczne dania nowojorskie oraz nowoczesne podejście do kuchni koszernej.
Zanurz się w kulinarnym świecie Marca Grossmana, znanego restauratora z Paryża, i odkryj bogactwo smaków, które łączą żydowskie tradycje z nowojorską różnorodnością kulinarną. W jego kuchni odnajdziesz zarówno popularne uliczne dania, jak i przepisy inspirowane wspomnieniami z dzieciństwa.
Bajgle i banana bread przywołują na myśl tętniącą życiem nowojorską atmosferę. Z kolei potrawy takie jak chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies czy gefilte fish niosą ze sobą ducha szabatu – symbol relaksu, rodzinnej bliskości i troski o najbliższych.
Pozwól sobie na chwilę spokoju i harmonii, jaką przynosi kuchnia szabatowa.
Na święto Purim przygotuj słodkie jak zwycięstwo hamantasze, w Chanukę rozkoszuj się latkes, a podczas Pesach zachwyć się misternie przygotowanym talerzem sederowym.
Wyrusz w podróż po smakach i aromatach, które powstają na skrzyżowaniu rozmaitych kultur.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Odkryj świat 100 przepisów obejmujących tradycyjne potrawy szabatowe, klasyczne dania nowojorskie oraz nowoczesne podejście do kuchni koszernej.
Zanurz się w kulinarnym świecie Marca Grossmana, znanego restauratora z Paryża, i odkryj bogactwo smaków, które łączą żydowskie tradycje z nowojorską różnorodnością kulinarną. W jego kuchni odnajdziesz zarówno popularne uliczne dania, jak i przepisy inspirowane wspomnieniami z dzieciństwa.
Bajgle i banana bread przywołują na myśl tętniącą życiem nowojorską atmosferę. Z kolei potrawy takie jak chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies czy gefilte fish niosą ze sobą ducha szabatu – symbol relaksu, rodzinnej bliskości i troski o najbliższych.
Pozwól sobie na chwilę spokoju i harmonii, jaką przynosi kuchnia szabatowa.
Na święto Purim przygotuj słodkie jak zwycięstwo hamantasze, w Chanukę rozkoszuj się latkes, a podczas Pesach zachwyć się misternie przygotowanym talerzem sederowym.
Wyrusz w podróż po smakach i aromatach, które powstają na skrzyżowaniu rozmaitych kultur.
