Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Prowansja od A do Z
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Peter Mayle, autor, który postanowił osiąść w malowniczej Prowansji, napisał pasjonującą książkę o tym regionie, oferującą bogactwo interesujących informacji i przyjemności dla czytelnika. Książka ta daleka jest od konwencjonalnej encyklopedii. W ponad 170 wpisach autor dzieli się tym, co uznał za najbardziej zajmujące lub zabawne w trakcie niemal dwudziestu lat życia w Prowansji. Skupia się na różnorodnych tematach, takich jak architektura, zingue-zingue-zoun, życie emigrantów w regionie, Aix-en-Provence oraz specyfika charakteru mieszkańców Prowansji. Mayle nie pomija również prowansalskich legend, unikalnych aspektów językowych, muzeum Legii Cudzoziemskiej i "Marsylianki". Również frywolna Fanny i inne ciekawe wątki znajdują swoje miejsce na kartach tej książki. Autor przygląda się także kulinariom, w tym winu rosé, truflom, oliwie z oliwek, melonami, bouillabaisse i serowi, którego legenda rzekomo wiąże się ze śmiercią rzymskiego cezara, nie wspominając już o lekach na niestrawność. Ta książka jest znakomitym uzupełnieniem każdego przewodnika po Prowansji.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Peter Mayle, autor, który postanowił osiąść w malowniczej Prowansji, napisał pasjonującą książkę o tym regionie, oferującą bogactwo interesujących informacji i przyjemności dla czytelnika. Książka ta daleka jest od konwencjonalnej encyklopedii. W ponad 170 wpisach autor dzieli się tym, co uznał za najbardziej zajmujące lub zabawne w trakcie niemal dwudziestu lat życia w Prowansji. Skupia się na różnorodnych tematach, takich jak architektura, zingue-zingue-zoun, życie emigrantów w regionie, Aix-en-Provence oraz specyfika charakteru mieszkańców Prowansji. Mayle nie pomija również prowansalskich legend, unikalnych aspektów językowych, muzeum Legii Cudzoziemskiej i "Marsylianki". Również frywolna Fanny i inne ciekawe wątki znajdują swoje miejsce na kartach tej książki. Autor przygląda się także kulinariom, w tym winu rosé, truflom, oliwie z oliwek, melonami, bouillabaisse i serowi, którego legenda rzekomo wiąże się ze śmiercią rzymskiego cezara, nie wspominając już o lekach na niestrawność. Ta książka jest znakomitym uzupełnieniem każdego przewodnika po Prowansji.
