Książka - Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto

Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto

Autorzy:

Marc Vetri

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

„Życie to kombinacja magii i makaronu”, jak powiedział Federico Fellini, może stanowić idealne motto tej książki. Makaron, choć na pierwszy rzut oka prosty, jest potrawą o niezliczonej liczbie wariantów – od kształtów i kolorów po smaki i tekstury. Co powiesz na to, aby samodzielnie przygotować gładkie farfalle czy delikatne ravioli? A może zaskoczysz bliskich wyjątkowym czarnym makaronem z atramentem kałamarnicy lub orzechowymi gnocchi z pachnącym grzybowym ragoût?

Marc Vetri, ceniony kucharz włoski, zdobywca prestiżowej nagrody Jamesa Bearda, dzieli się swoimi sekretami tworzenia domowego makaronu, pełnego aromatów toskańskiej trattorii. Z jego strony dowiesz się nie tylko, jak wyrabiać makaron, ale również poznasz jego osobistą kulinarną historię, zgłębisz techniki oraz przećwiczysz ponad sto unikalnych przepisów.

Książka zawiera sekrety przygotowywania ponad trzydziestu typów ciast oraz szeroką girlandę smakowych makaronów. Znajdziesz tu przepisy na pyszne makarony nadziewane, pieczone i perfekcyjnie dopasowane sosy, a także inspirujące doświadczenia z różnymi rodzajami mąki.

Jeśli marzysz o tym, by stać się mistrzem makaronu we własnej kuchni, ta książka jest nieoceniona. Marc Vetri, uznawany za jednego z najlepszych znawców makaronu na świecie, stworzył dzieło, które powinno znaleźć się na każdej kuchennej półce jako prawdziwa „biblia” dla miłośników tej włoskiej sztuki kulinarnej.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

„Życie to kombinacja magii i makaronu”, jak powiedział Federico Fellini, może stanowić idealne motto tej książki. Makaron, choć na pierwszy rzut oka prosty, jest potrawą o niezliczonej liczbie wariantów – od kształtów i kolorów po smaki i tekstury. Co powiesz na to, aby samodzielnie przygotować gładkie farfalle czy delikatne ravioli? A może zaskoczysz bliskich wyjątkowym czarnym makaronem z atramentem kałamarnicy lub orzechowymi gnocchi z pachnącym grzybowym ragoût?

Marc Vetri, ceniony kucharz włoski, zdobywca prestiżowej nagrody Jamesa Bearda, dzieli się swoimi sekretami tworzenia domowego makaronu, pełnego aromatów toskańskiej trattorii. Z jego strony dowiesz się nie tylko, jak wyrabiać makaron, ale również poznasz jego osobistą kulinarną historię, zgłębisz techniki oraz przećwiczysz ponad sto unikalnych przepisów.

Książka zawiera sekrety przygotowywania ponad trzydziestu typów ciast oraz szeroką girlandę smakowych makaronów. Znajdziesz tu przepisy na pyszne makarony nadziewane, pieczone i perfekcyjnie dopasowane sosy, a także inspirujące doświadczenia z różnymi rodzajami mąki.

Jeśli marzysz o tym, by stać się mistrzem makaronu we własnej kuchni, ta książka jest nieoceniona. Marc Vetri, uznawany za jednego z najlepszych znawców makaronu na świecie, stworzył dzieło, które powinno znaleźć się na każdej kuchennej półce jako prawdziwa „biblia” dla miłośników tej włoskiej sztuki kulinarnej.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: - zł
Okładka: Twarda
Ilość stron: 272
Rok wydania: 2021
Rozmiar: 2 × 2 mm
ID: 9788324073108
Autorzy:
Marc Vetri

Dane producenta:

Znak , ul. Kościuszki 37, 30-105 Kraków, Polska ,[email protected] ,tel. 12 61 99 500

Inne książki tych autorów

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info