Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kuchnia klasztorna
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Kuchnia klasztorna często kojarzy się z tradycyjną kuchnią staropolską, z której czerpiemy inspirację z wielowiekowych doświadczeń mistrzów kulinarnych. Dla opatów i opatek zdrowe odżywianie było niezwykle istotne, ponieważ wpływało na kondycję fizyczną i umysłową. Ich posiłki były proste, ale jednocześnie smakowite. W tej książce zgromadzono przepisy, które zdążyły zniknąć z pamięci, a czasem zostały odświeżone przez klasztornych kucharzy, mnichów, świeckich, a nawet przez tych, którzy odwiedzali refektarze. Każda z receptur została w jakiś sposób zmodyfikowana przez swoich autorów, którzy codziennie doskonalą swoje umiejętności i dopracowują przepisy. Ta kuchnia jest różnorodna w smakach i aromatach, ale uboga w konserwanty i chemikalia. To nietypowa książka kucharska, wzbogacona o barwne zdjęcia, które przykuwają uwagę.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Kuchnia klasztorna często kojarzy się z tradycyjną kuchnią staropolską, z której czerpiemy inspirację z wielowiekowych doświadczeń mistrzów kulinarnych. Dla opatów i opatek zdrowe odżywianie było niezwykle istotne, ponieważ wpływało na kondycję fizyczną i umysłową. Ich posiłki były proste, ale jednocześnie smakowite. W tej książce zgromadzono przepisy, które zdążyły zniknąć z pamięci, a czasem zostały odświeżone przez klasztornych kucharzy, mnichów, świeckich, a nawet przez tych, którzy odwiedzali refektarze. Każda z receptur została w jakiś sposób zmodyfikowana przez swoich autorów, którzy codziennie doskonalą swoje umiejętności i dopracowują przepisy. Ta kuchnia jest różnorodna w smakach i aromatach, ale uboga w konserwanty i chemikalia. To nietypowa książka kucharska, wzbogacona o barwne zdjęcia, które przykuwają uwagę.
