Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Ciasta i desery dla diabetyków
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jeśli pragniesz zdrowych deserów bez dodatku cukru, a jesteś diabetykiem, nie musisz rezygnować z kulinarnych przyjemności. Książka autorstwa doświadczonej dietetyczki Agaty Lewandowskiej stanowi doskonałą propozycję dla osób poszukujących inspiracji kulinarnych dostosowanych do szczególnych potrzeb. Zawiera ona około 120 przepisów na smakołyki, które nie tylko zaspokoją ochotę na coś słodkiego, ale również pozwolą utrzymać kalorie i węglowodany pod kontrolą.
Publikacja oferuje różnorodne propozycje, zarówno na desery na ciepło, jak i te na zimno – ciasta, ciasteczka, lody, koktajle, musy oraz placki. Znajdziesz tu dokładne informacje dotyczące kaloryczności każdej potrawy oraz precyzyjnie wyliczone ilości wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika oraz kwasów tłuszczowych. Specjalistyczne wskazówki pomogą ci również znaleźć zamienniki cukru, a porady kulinarne zawarte w książce przybliżą zasady odżywiania odpowiedniego dla diabetyków. Dodatkowym atutem są tabele miar i wag popularnych produktów, które ułatwią przygotowanie dań.
Miłośnicy kulinarnych eksperymentów mogą spróbować takich delikatesów jak czekoladowa owsianka, bananowy krem z kaszy jaglanej, apetyczne gruszki zapiekane z orzechami czy orzeźwiające lody truskawkowe. Dla wielbicieli klasyki przewidziano przepisy na ciasto z jabłkami bądź kruche pierniczki.
Agata Lewandowska, autorka tej książki, jest dyplomowaną dietetyczką z ponad dziesięcioletnim doświadczeniem, posiadającą wiedzę zdobywaną na WUM, SGGW oraz podczas podyplomowych studiów z psychodietetyki na Uniwersytecie Humanistycznospołecznym SWPS. Jej pasja do zdrowego stylu życia i żywienia przejawia się także w wielu innych publikacjach, takich jak „Detoks cukrowy”, „Niski indeks glikemiczny”, „Wypieki dla diabetyków”, „Polskie superfoods” oraz liczne poradniki dotyczące diety i zdrowia, które cieszą się uznaniem czytelników.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Jeśli pragniesz zdrowych deserów bez dodatku cukru, a jesteś diabetykiem, nie musisz rezygnować z kulinarnych przyjemności. Książka autorstwa doświadczonej dietetyczki Agaty Lewandowskiej stanowi doskonałą propozycję dla osób poszukujących inspiracji kulinarnych dostosowanych do szczególnych potrzeb. Zawiera ona około 120 przepisów na smakołyki, które nie tylko zaspokoją ochotę na coś słodkiego, ale również pozwolą utrzymać kalorie i węglowodany pod kontrolą.
Publikacja oferuje różnorodne propozycje, zarówno na desery na ciepło, jak i te na zimno – ciasta, ciasteczka, lody, koktajle, musy oraz placki. Znajdziesz tu dokładne informacje dotyczące kaloryczności każdej potrawy oraz precyzyjnie wyliczone ilości wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika oraz kwasów tłuszczowych. Specjalistyczne wskazówki pomogą ci również znaleźć zamienniki cukru, a porady kulinarne zawarte w książce przybliżą zasady odżywiania odpowiedniego dla diabetyków. Dodatkowym atutem są tabele miar i wag popularnych produktów, które ułatwią przygotowanie dań.
Miłośnicy kulinarnych eksperymentów mogą spróbować takich delikatesów jak czekoladowa owsianka, bananowy krem z kaszy jaglanej, apetyczne gruszki zapiekane z orzechami czy orzeźwiające lody truskawkowe. Dla wielbicieli klasyki przewidziano przepisy na ciasto z jabłkami bądź kruche pierniczki.
Agata Lewandowska, autorka tej książki, jest dyplomowaną dietetyczką z ponad dziesięcioletnim doświadczeniem, posiadającą wiedzę zdobywaną na WUM, SGGW oraz podczas podyplomowych studiów z psychodietetyki na Uniwersytecie Humanistycznospołecznym SWPS. Jej pasja do zdrowego stylu życia i żywienia przejawia się także w wielu innych publikacjach, takich jak „Detoks cukrowy”, „Niski indeks glikemiczny”, „Wypieki dla diabetyków”, „Polskie superfoods” oraz liczne poradniki dotyczące diety i zdrowia, które cieszą się uznaniem czytelników.
