Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Korea. Nie tylko kimchi
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Doświadczenie kulinarne Korei od teraz dostępne w zaciszu Twojego domu.
Kuchnia koreańska to eksplozja kolorów i smaków, od charakterystycznej ostrości czerwonej pasty chili gochujang, przez aromatyczne, grillowane mięsa bulgogi, po delikatność tofu i bogactwo dodatków, które wnoszą świeżość i chrupkość. Centralnym punktem jest tu bez wątpienia wszechobecne kimchi. To nie tylko przysmak, ale prawdziwy skarb narodowy – kulturowa ikona Korei oraz symbol zdrowego stylu życia, niewątpliwie zakorzeniony w koreańskiej tożsamości. Chociaż kimchi z pikantnej kiszonej kapusty jest niezaprzeczalnie ikoniczne, to koreańska kuchnia ma do zaoferowania o wiele więcej smaków.
Koreańczycy mają wyjątkową pasję do kulinariów, a rodzina Lim nie jest wyjątkiem. W sztokholmskiej restauracji Arirang, dwa pokolenia kobiet z dumą pielęgnują koreańskie tradycje kulinarne. Książka ta jest zbiorem ich najcenniejszych, rodzinnych przepisów, obejmujących nie tylko tradycyjne kimchi z kapusty pekińskiej, papryczek chili i imbiru, ale także jego różnorodne wersje z rzodkwi, dyni, ostryg, grzybów, czy żeń-szenia. Znajdziesz tu także klasyczne przysmaki kuchni koreańskiej, takie jak krok po kroku przygotowywane tofu czy szybko miksowany yukhoe – tatar koreański z nutą sezamowego oleju i czosnku oraz wiele innych, pysznych przepisów rodem z Azji Południowo-Wschodniej.
Siostry Byung-Hi Lim i Byung-Soon Lim, wraz z matką i ciotką, prowadzą w Sztokholmie restaurację Arirang, która od 1975 roku, jako pierwsza tego typu w Skandynawii, stara się jak najlepiej prezentować koreańską sztukę kulinarną. Stała się nieodłącznym elementem gastronomicznych podróży każdego europejskiego miłośnika kuchni z całego świata.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Doświadczenie kulinarne Korei od teraz dostępne w zaciszu Twojego domu.
Kuchnia koreańska to eksplozja kolorów i smaków, od charakterystycznej ostrości czerwonej pasty chili gochujang, przez aromatyczne, grillowane mięsa bulgogi, po delikatność tofu i bogactwo dodatków, które wnoszą świeżość i chrupkość. Centralnym punktem jest tu bez wątpienia wszechobecne kimchi. To nie tylko przysmak, ale prawdziwy skarb narodowy – kulturowa ikona Korei oraz symbol zdrowego stylu życia, niewątpliwie zakorzeniony w koreańskiej tożsamości. Chociaż kimchi z pikantnej kiszonej kapusty jest niezaprzeczalnie ikoniczne, to koreańska kuchnia ma do zaoferowania o wiele więcej smaków.
Koreańczycy mają wyjątkową pasję do kulinariów, a rodzina Lim nie jest wyjątkiem. W sztokholmskiej restauracji Arirang, dwa pokolenia kobiet z dumą pielęgnują koreańskie tradycje kulinarne. Książka ta jest zbiorem ich najcenniejszych, rodzinnych przepisów, obejmujących nie tylko tradycyjne kimchi z kapusty pekińskiej, papryczek chili i imbiru, ale także jego różnorodne wersje z rzodkwi, dyni, ostryg, grzybów, czy żeń-szenia. Znajdziesz tu także klasyczne przysmaki kuchni koreańskiej, takie jak krok po kroku przygotowywane tofu czy szybko miksowany yukhoe – tatar koreański z nutą sezamowego oleju i czosnku oraz wiele innych, pysznych przepisów rodem z Azji Południowo-Wschodniej.
Siostry Byung-Hi Lim i Byung-Soon Lim, wraz z matką i ciotką, prowadzą w Sztokholmie restaurację Arirang, która od 1975 roku, jako pierwsza tego typu w Skandynawii, stara się jak najlepiej prezentować koreańską sztukę kulinarną. Stała się nieodłącznym elementem gastronomicznych podróży każdego europejskiego miłośnika kuchni z całego świata.
