Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
I gotowe!
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Max La Manna został wyróżniony przez VegNews jako jeden z 30 najlepszych kucharzy, którzy mają wpływ na przyszłość kulinariów. Jego ostatnie dzieło, "I gotowe!", zdobyło prestiżową nagrodę Gourmand World Cookbook Awards 2023 dla najlepszej wegańskiej książki kucharskiej, co wzmacnia jego pozycję w świecie kulinariów.
W książce "I gotowe!" znajdziemy różnorodne przepisy obejmujące sałatki, dania jednogarnkowe i nowe odsłony klasycznych potraw. Możemy tu znaleźć między innymi rag z kalafiora, risotto romesco, masalę grzybową z chrupiącym ryżem kardamonowym oraz wegański zamiennik kurczaka maślanego z tofu. Przekąski, takie jak pikantne kalafiorowe "skrzydełka", chrupiące ziemniaki z cytrynowym majonezem czy bakłażanowe szaszłyki z harissą, kuszą intensywnymi smakami.
Autor zwraca również uwagę na problem marnotrawienia żywności, wskazując, że aż 40% jedzenia jest niepotrzebnie tracone. Dlatego wiele jego przepisów opiera się na wykorzystaniu resztek z poprzednich posiłków, oferując rozwiązania, takie jak kremową zupę z obierek z pasternaku czy lody z resztek płatków śniadaniowych o waniliowo-cynamonowym aromacie.
Dla miłośników słodyczy nie zabraknie inspiracji w postaci czekoladowego brownie z tahini, bananowych pączków z czekoladową polewą, cynamonowo-czekoladowych churrosów czy marchewkowego ciasta z polewą pomarańczową. Wszystkie przepisy są przygotowane w oparciu o składniki pochodzenia roślinnego, co czyni je doskonałym wyborem dla wegan oraz osób dążących do zrównoważonego stylu życia.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Max La Manna został wyróżniony przez VegNews jako jeden z 30 najlepszych kucharzy, którzy mają wpływ na przyszłość kulinariów. Jego ostatnie dzieło, "I gotowe!", zdobyło prestiżową nagrodę Gourmand World Cookbook Awards 2023 dla najlepszej wegańskiej książki kucharskiej, co wzmacnia jego pozycję w świecie kulinariów.
W książce "I gotowe!" znajdziemy różnorodne przepisy obejmujące sałatki, dania jednogarnkowe i nowe odsłony klasycznych potraw. Możemy tu znaleźć między innymi rag z kalafiora, risotto romesco, masalę grzybową z chrupiącym ryżem kardamonowym oraz wegański zamiennik kurczaka maślanego z tofu. Przekąski, takie jak pikantne kalafiorowe "skrzydełka", chrupiące ziemniaki z cytrynowym majonezem czy bakłażanowe szaszłyki z harissą, kuszą intensywnymi smakami.
Autor zwraca również uwagę na problem marnotrawienia żywności, wskazując, że aż 40% jedzenia jest niepotrzebnie tracone. Dlatego wiele jego przepisów opiera się na wykorzystaniu resztek z poprzednich posiłków, oferując rozwiązania, takie jak kremową zupę z obierek z pasternaku czy lody z resztek płatków śniadaniowych o waniliowo-cynamonowym aromacie.
Dla miłośników słodyczy nie zabraknie inspiracji w postaci czekoladowego brownie z tahini, bananowych pączków z czekoladową polewą, cynamonowo-czekoladowych churrosów czy marchewkowego ciasta z polewą pomarańczową. Wszystkie przepisy są przygotowane w oparciu o składniki pochodzenia roślinnego, co czyni je doskonałym wyborem dla wegan oraz osób dążących do zrównoważonego stylu życia.
