Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Aromaty i smaki z pól i łąk
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Wędrówka przez kwitnące łąki, zielone pola czy zadbane ogrody może stać się nie tylko sensoryczną ucztą, ale również odkryciem licznych darów natury, które zachwycają smakiem i zapachem. Wśród nich znajdziemy mieszankę ziół i roślin aromatycznych takich jak babka lancetowata, mięta pieprzowa, czy koper. Równie cenne są ogórecznik, melisa, pokrzywa, bazylia, cząber, roszpunka, nagietek, wrotycz i fiołek wonny. Te rośliny od dawna cenione są za swoje cudowne właściwości zdrowotne i lecznicze, co wiedziały już nasze prababki, które przekazywały tę wiedzę z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach badacze również doceniają ich walory, a one same stały się istotnym elementem zdrowej diety, zdobywając popularność wśród miłośników zdrowego stylu życia.
Książka, którą trzymasz w rękach, to niezawodny przewodnik po świecie ziół i krzewów owocowych, takich jak czarny bez, malina, tarnina, jeżyna, morwa czy dzika róża, które rosną dziko w naturze. Zawiera ona szczegółowe karty botaniczne 78 roślin, gdzie każda jest skrupulatnie opisana pod względem wyglądu i zastosowania, zilustrowana zdjęciami i rysunkami. Znajdziesz tu informacje o rodzinie botanicznej, siedliskach, w których występują najczęściej, oraz optymalnym czasie zbioru. Dodatkowo znajdziesz opis właściwości leczniczych oraz praktyczne wskazówki dotyczące kulinarnego zastosowania.
Ta książka to także kopalnia 120 prostych przepisów kulinarnych, które pokazują, jak korzystać z darów dzikich roślin i owoców. Zawiera różnorodne propozycje dań, w tym zupy, kremy, zapiekanki, tarty, pizze, risotta, a także pierożki, gołąbki, omlety, placuszki, pulpety i ciasta. I oczywiście sałatki, dżemy, sosy, nalewki i grappę. Zdrowe i pyszne, te potrawy wzbogacą codzienne menu każdego miłośnika kuchni. Poszukiwanie dzikich ziół i roślin na te ekologiczne dania to także doskonała okazja, by spędzić czas na świeżym powietrzu, ciesząc się kontaktem z naturą, co ma korzystny wpływ na nasze samopoczucie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Wędrówka przez kwitnące łąki, zielone pola czy zadbane ogrody może stać się nie tylko sensoryczną ucztą, ale również odkryciem licznych darów natury, które zachwycają smakiem i zapachem. Wśród nich znajdziemy mieszankę ziół i roślin aromatycznych takich jak babka lancetowata, mięta pieprzowa, czy koper. Równie cenne są ogórecznik, melisa, pokrzywa, bazylia, cząber, roszpunka, nagietek, wrotycz i fiołek wonny. Te rośliny od dawna cenione są za swoje cudowne właściwości zdrowotne i lecznicze, co wiedziały już nasze prababki, które przekazywały tę wiedzę z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach badacze również doceniają ich walory, a one same stały się istotnym elementem zdrowej diety, zdobywając popularność wśród miłośników zdrowego stylu życia.
Książka, którą trzymasz w rękach, to niezawodny przewodnik po świecie ziół i krzewów owocowych, takich jak czarny bez, malina, tarnina, jeżyna, morwa czy dzika róża, które rosną dziko w naturze. Zawiera ona szczegółowe karty botaniczne 78 roślin, gdzie każda jest skrupulatnie opisana pod względem wyglądu i zastosowania, zilustrowana zdjęciami i rysunkami. Znajdziesz tu informacje o rodzinie botanicznej, siedliskach, w których występują najczęściej, oraz optymalnym czasie zbioru. Dodatkowo znajdziesz opis właściwości leczniczych oraz praktyczne wskazówki dotyczące kulinarnego zastosowania.
Ta książka to także kopalnia 120 prostych przepisów kulinarnych, które pokazują, jak korzystać z darów dzikich roślin i owoców. Zawiera różnorodne propozycje dań, w tym zupy, kremy, zapiekanki, tarty, pizze, risotta, a także pierożki, gołąbki, omlety, placuszki, pulpety i ciasta. I oczywiście sałatki, dżemy, sosy, nalewki i grappę. Zdrowe i pyszne, te potrawy wzbogacą codzienne menu każdego miłośnika kuchni. Poszukiwanie dzikich ziół i roślin na te ekologiczne dania to także doskonała okazja, by spędzić czas na świeżym powietrzu, ciesząc się kontaktem z naturą, co ma korzystny wpływ na nasze samopoczucie.
