Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Zioła. Nowa encyklopedia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka jest nieocenionym źródłem wiedzy o naturalnym leczeniu i kulinarnym zastosowaniu ziół. Zawiera informacje na temat 170 roślin, które są popularne w Europie, oraz dostarcza praktycznych wskazówek dotyczących optymalnego czasu zbioru i najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Jeden z działów książki obejmuje przeszło 100 dolegliwości zdrowotnych, a dla każdej z nich proponuje odpowiednie receptury na maceraty i napary. Czytelnik znajdzie tu również 120 przepisów kulinarnych, które pozwolą wyeksponować walory smakowe ziół, w tym tarty, zupy, makarony, omlety, sałatki oraz różnorodne desery, jak również przetwory takie jak konfitury, galaretki, dżemy, syropy i likiery.
Książka stanowi kompendium wiedzy nie tylko o teoretycznych zastosowaniach roślin, ale także o ciekawostkach związanych z ich wykorzystaniem w medycynie naturalnej, kosmetologii oraz gastronomii. Jest to idealne dzieło dla pasjonatów zdrowego trybu życia, miłośników naturalnych metod leczenia oraz smakoszy, którzy cenią aromat ziół w kuchni. Dodatkowo, stanowi praktyczny poradnik, który pomaga zrozumieć, jak radzić sobie z powszechnymi problemami zdrowotnymi bez konieczności sięgania po syntetyczne leki.
W książce znajdują się również cenne wskazówki, jak samodzielnie uprawiać zioła oraz jak efektywnie zbierać dziko rosnące rośliny. To wszechstronne dzieło jest idealnym przewodnikiem po świecie ziół, zarówno dla amatorów, jak i dla doświadczonych zielarzy.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka jest nieocenionym źródłem wiedzy o naturalnym leczeniu i kulinarnym zastosowaniu ziół. Zawiera informacje na temat 170 roślin, które są popularne w Europie, oraz dostarcza praktycznych wskazówek dotyczących optymalnego czasu zbioru i najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Jeden z działów książki obejmuje przeszło 100 dolegliwości zdrowotnych, a dla każdej z nich proponuje odpowiednie receptury na maceraty i napary. Czytelnik znajdzie tu również 120 przepisów kulinarnych, które pozwolą wyeksponować walory smakowe ziół, w tym tarty, zupy, makarony, omlety, sałatki oraz różnorodne desery, jak również przetwory takie jak konfitury, galaretki, dżemy, syropy i likiery.
Książka stanowi kompendium wiedzy nie tylko o teoretycznych zastosowaniach roślin, ale także o ciekawostkach związanych z ich wykorzystaniem w medycynie naturalnej, kosmetologii oraz gastronomii. Jest to idealne dzieło dla pasjonatów zdrowego trybu życia, miłośników naturalnych metod leczenia oraz smakoszy, którzy cenią aromat ziół w kuchni. Dodatkowo, stanowi praktyczny poradnik, który pomaga zrozumieć, jak radzić sobie z powszechnymi problemami zdrowotnymi bez konieczności sięgania po syntetyczne leki.
W książce znajdują się również cenne wskazówki, jak samodzielnie uprawiać zioła oraz jak efektywnie zbierać dziko rosnące rośliny. To wszechstronne dzieło jest idealnym przewodnikiem po świecie ziół, zarówno dla amatorów, jak i dla doświadczonych zielarzy.
