Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Zioła. Dla smaku, zdrowia i urody
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
"Zioła dla smaku, zdrowia i urody" to kompendium wiedzy na temat ziół wykorzystywanych w celach kulinarnych i do ziołolecznictwa. Tajniki ziołowej kuchni nie są już nam obce!
Temat wykorzystywania ziół i szeroko rozumianego ziołolecznictwa wciąż w Polsce nie jest powszechnie znany. Powstaje jednak coraz więcej nowych pozycji, z których możemy sporo dowiedzieć się o tym sposobie dbania o dietę i zdrowie. "Zioła dla smaku, zdrowia i urody" to książka dla każdego zainteresowanego tym tematem, zarówno dla początkujących i zaawansowanych zielarzy!
Ogromny i niewątpliwy potencjał ziół wykorzystywać można w różnych dziedzinach życia. Zarówno nasza dieta, kosmetyki, kuchnia, leczenie chorób i wspomaganie zdrowia zależą od odpowiedniego naturalnego wsparcia. Taką właśnie skarbnicą wiedzy, z różnymi elementami z tego tematu, jest książka Małgorzaty Kaczmarczyk. Z niej poznasz sposoby zbierania i suszenia ziół, przepisy na uniwersalne lekarstwa, nalewki i syropy, nauczysz się własnoręcznie wykonywać kosmetyki do pielęgnacji ciała, przygotujesz zaskakujące dania oraz smaczne dodatki. Od tej chwili alergia, przeziębienie lub bolące stawy nie muszą oznaczać wizyty w gabinecie lekarskim i wydania sporej gotówki w aptece. Wszystko to można leczyć i wspomagać jedynie ziołami, które odpowiednio dobrane mogą pomóc w takich problemach.
Chociaż lody z bzu, lub makaron nagietkowy mogą nie brzmieć smacznie, po przyrządzeniu okażą się kultowymi daniami, po które chętnie sięgać będzie cała rodzina. Korzyści zdrowotne potęgowane są również przez mniejszy nakład finansowy, jaki będziemy musieli wkładać w dbanie o swój organizm. Większość ziół możemy zebrać lub wyhodować sami, chociaż nawet te zakupione w pobliskiej aptece nie będą zbyt uciążliwe dla naszych kieszeni. Warto również dodać kilka informacji o uniwersalności niektórych produktów, które przydają się w różnych dziedzinach życia. Wykorzystanie określonego zestawu ziół do kremu do twarzy lub maseczki nie oznacza, że jednocześnie nie można użyć go w kuchni! W książce "Zioła dla smaku, zdrowia i urody" nic nie zostaje zmarnowane ani nie traci na wartości. Pozycja jest idealna dla każdego, kogo interesuje bardziej zdrowa i naturalna strona życia, w której specyfiki apteczne nie pełnią kluczowej ani podstawowej roli w osiągnięciu wewnętrznej harmonii organizmu.
Małgorzata Kaczmarczyk jest pasjonatką ziół, naturalnego lecznictwa i kosmetyki. Autorka bloga Ziolowawyspa.pl, prowadzi również liczne warsztaty zielarskie i mydlarskie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
"Zioła dla smaku, zdrowia i urody" to kompendium wiedzy na temat ziół wykorzystywanych w celach kulinarnych i do ziołolecznictwa. Tajniki ziołowej kuchni nie są już nam obce!
Temat wykorzystywania ziół i szeroko rozumianego ziołolecznictwa wciąż w Polsce nie jest powszechnie znany. Powstaje jednak coraz więcej nowych pozycji, z których możemy sporo dowiedzieć się o tym sposobie dbania o dietę i zdrowie. "Zioła dla smaku, zdrowia i urody" to książka dla każdego zainteresowanego tym tematem, zarówno dla początkujących i zaawansowanych zielarzy!
Ogromny i niewątpliwy potencjał ziół wykorzystywać można w różnych dziedzinach życia. Zarówno nasza dieta, kosmetyki, kuchnia, leczenie chorób i wspomaganie zdrowia zależą od odpowiedniego naturalnego wsparcia. Taką właśnie skarbnicą wiedzy, z różnymi elementami z tego tematu, jest książka Małgorzaty Kaczmarczyk. Z niej poznasz sposoby zbierania i suszenia ziół, przepisy na uniwersalne lekarstwa, nalewki i syropy, nauczysz się własnoręcznie wykonywać kosmetyki do pielęgnacji ciała, przygotujesz zaskakujące dania oraz smaczne dodatki. Od tej chwili alergia, przeziębienie lub bolące stawy nie muszą oznaczać wizyty w gabinecie lekarskim i wydania sporej gotówki w aptece. Wszystko to można leczyć i wspomagać jedynie ziołami, które odpowiednio dobrane mogą pomóc w takich problemach.
Chociaż lody z bzu, lub makaron nagietkowy mogą nie brzmieć smacznie, po przyrządzeniu okażą się kultowymi daniami, po które chętnie sięgać będzie cała rodzina. Korzyści zdrowotne potęgowane są również przez mniejszy nakład finansowy, jaki będziemy musieli wkładać w dbanie o swój organizm. Większość ziół możemy zebrać lub wyhodować sami, chociaż nawet te zakupione w pobliskiej aptece nie będą zbyt uciążliwe dla naszych kieszeni. Warto również dodać kilka informacji o uniwersalności niektórych produktów, które przydają się w różnych dziedzinach życia. Wykorzystanie określonego zestawu ziół do kremu do twarzy lub maseczki nie oznacza, że jednocześnie nie można użyć go w kuchni! W książce "Zioła dla smaku, zdrowia i urody" nic nie zostaje zmarnowane ani nie traci na wartości. Pozycja jest idealna dla każdego, kogo interesuje bardziej zdrowa i naturalna strona życia, w której specyfiki apteczne nie pełnią kluczowej ani podstawowej roli w osiągnięciu wewnętrznej harmonii organizmu.
Małgorzata Kaczmarczyk jest pasjonatką ziół, naturalnego lecznictwa i kosmetyki. Autorka bloga Ziolowawyspa.pl, prowadzi również liczne warsztaty zielarskie i mydlarskie.